Свързани новини

08.08.2019 10:08

Android ще предупреждава, ако прекалим с мобилния интернет в роуминг

Видян 1496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато пътувате, със сигурност са били изненадани от неочаквано високи месечни сметки за разговори и интернет. Независимо от амбициозните планове за въвеждане на еднакви стандарти за всички потребители е факт, че когато сме в друга държава никога не е сигурно, че няма да генерираме голям трафик. Най-често това се случва при автоматичното сменяне на мрежите на мобилните оператори. Нова функция в Android ще ни помага в такива ситуации.


Разработчиците на Google вече експериментират с метод, който ще ни информира, ако започваме да изразходваме прекалено много, когато сме в роуминг. По този начин с едно кликване на екрана ще можем да реагираме и да си спестим евентуално натрупване на солена месечна сметка. Функцията още е в начална фаза и е част от Android Open Source Project (АOSP) програмата, съобщава xda-developers. Финалната версия вероятно ще стане част от Android Q.


Функцията ще може да се персонализира с няколко режима на работа, като при единия от тях ще се блокира автоматично мобилния интернет в локации с роуминг. Всеки потребител ще може да промени настройката от менюто, ако промени мнението си. Тестовете нотификации на Google съдържат следния текст Data Roaming Is On, което е придружено от Roaming Charges May Apply. Tap To Modify. Интеграцията на тази функция може да е полезна на доста хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв