Свързани новини

06.08.2019 13:00

Huawei със своя операционна система за смартфони

Видян 1774 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компанията Хуавей тества свои смартфони със собствена операционна система Hongmeng, която потенциално би могла да бъде в продажба до края на годината, съобщи китайският държавен медиен сайт Global Times, цитиран от Ройтерс.


Пускането на смартфони, поддържани от операционната система Hongmeng, може да се окаже важна стъпка от страна на Хуавей - вторият най-голям производител на смартфони в света - с оглед на предприетите от САЩ действия, застрашаващи достъпа на операционната система Android на Google до мобилните телефони на китайския технологичен гигант.


Преди време представители на Хуавей описаха Hongmeng като операционна система, предназначена за продукти, известни като интернет на вещите, или интернет на нещата - устройства, превозни средства, сгради и други предмети и вещи, притежаващи вградени електронни устройства за взаимодействие помежду си или с външната среда.


През миналия месец компанията заяви, че първите основни устройства, захранвани от OS Hongmeng, ще бъдат тези от предстояща линия смарт телевизори с марка Honor.


Тогава от Хуавей обаче публично омаловажиха възможността този софтуер да захранва и смартфоните, произвеждани от китайската компания.


Миналата седмица, когато бяха оповестени данни за приходите на компанията за първата половина на 2019-а година, председателят на Хуавей Лиан Хуа заяви, че компанията предпочита да използва операционната система Android на Google за своите мобилни устройства и посочи OS Hongmeng като част от дългосрочната стратегия на компанията.


В същото време компанията затвърди доминиращата си роля на вътрешния пазар на смартфони в Китай през второто тримесечие на годината след нарастване на доставките и на пазарният дял, тъй като китайските клиенти подкрепиха фирмата в нейната търговска война с управляващите в САЩ.


Ройтерс напомня, че технологичният гигант Хуавей се намира в центъра на геополитическото и търговско напрежение между Съединените щати и Китай от месец май насам, когато президентът Доналд Тръмп постави компанията в т.нар. черен списък, чрез който се забранява на американските доставчици да продават тяхно оборудване на китайската компания.


Впоследствие Тръмп даде знак, че санкциите могат да бъдат облекчени, въпреки че все още подробностите за това остават оскъдни. Ако въведените от САЩ правила продължат да се прилагат, компанията Хуавей може потенциално да загуби достъпа до редовна актуализации на операционната система Android за нейните смартфони.


Снимка: Huawei Technologies



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат