Свързани новини

05.08.2019 16:00

Очертава се битка за видео стрийминга

Видян 1496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тримесечните отчети, които Walt Disney, CBS и Viacom ще представят следващата седмица, вероятно ще подчертаят нарастващата конкуренция в сферата на видео стрийминга и могат да доведат до волатилност в сектора на т.нар. комуникационни услуги, предава Ройтерс.


Резултатите на Disney, CBS и Viacom за тримесечието, завършило през юни, ще държат инвеститорите фокусирани върху нарастващата конкуренция във видео стрийминга срещу пазарния лидер Netflix.


Насочената към семейства Disney+ ще бъде пусната на 12 ноември и ще включва нови и класически телевизионни продукции и филми. Тя е смятана за най-голямата заплаха за Netflix.


“Сред инвеститорите се разпространява анализ, който разглежда броя на абонатите на Netflix и растежа, който услугата на Disney може да постигне за следващите три или четири години и за голямото несъответствие между оценките на двете компании”, твърди Чък Карлсън, главен изпълнителен директор на Horizon Investment Services в Хамънд, Индиана.


Скорошният скок на цената на акциите на Disney и спадът при Netflix показват, че инвеститорите очакват Disney да подкопае значително лидерската позиция на Netflix в стрийминга.


По-малките играчи CBS и Viacom също изградиха поддържани от реклами и абонаментни видео услуги, за да се конкурират с Netflix, и предоставят оригинално съдържание на други дистрибутори.


Отвъд стрийминга инвеститорите ще следят внимателно отчета на Disney във връзка със скорошните боксофис хитове, като Цар Лъв, които увеличиха лидерството на Disney в американския боксофис. Петте най-печеливши филма за тази година са на компанията.


“Разочарованието, което донесе Netflix, и големите резултати от боксофиса за Disney подчертават важността на интелектуалната собственост и притежаването на съдържание”, коментира Джак Аблин, главен инвестиционен директор в Cresset Wealth Advisors в Чикаго. Въпреки че Netflix прави по-голямата част от съдържанието си, тя все още разчита и на други продуценти, посочва още той.


Netflix губи едни от най-гледаните си предавания в САЩ - Приятели и The Office, заради предстоящите конкурентни услуги от AT&T и NBC Universal, които се очаква да бъдат пуснати съответно през 2020 и 2021 г.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата