Свързани новини

05.08.2019 15:40

Audi изкара електрическа тротинетка

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият модерен начин за придвижване в градовете набира все по-голяма популярност, което накара и Audi да излезе на пазара.


В момента E-Tron Scooter носи все още обозначението концепт, от следващата година желаещите да го имат ще трябва да извадят 2000 евро. Той тежи 12 кг, има четири колела и може да се сгъва, за да се прибира в багажника на автомобила или лесно да го качите в трамвая.


Зарядът на батерията е достатъчен за изминаване на 20 км, като този пробег се подпомага от технологията за възстановяване на кинетична енергия. Максималната скорост на движение е 20 км/ч. Водачите ще могат да го управляват с една ръка, като с ръкохватката ще се ускорява и спира, а завиването се извършва с крака, подобно на управлението на скейтборд. На разположение имат и хидравлична крачна спирачка.


В ръкохватката, която служи за управление, е вградена батерията и електрониката, като има и дисплей за заряда на батерията. Чрез Bluetooth интерфейс ще може да се настройват характеристиките на управление. Управлението му по обществената пътна мрежа е законно, тъй като тротинетката е оборудвана с фар, дневни светлини и стопове.


От догодина тротинетката ще се предлага на частни клиенти, но компанията обмисля възможността да го включи като екстра в оборудването на своите електрически автомобили. В този случай той ще се зарежда в багажника посредством специален контакт, като ще осигури допълнителни 20 км движение в градските части на собствениците на електромобилите.


Това решение е доста по-иновативно от E-Scooter на BMW, който ще започне да се продава от септември тази година. Баварското скутерче е традиционно, има пробег от 12 км, 20 км/ч и тегло 9 км, като цената му е 799 евро.


Снимка: Audi



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион