Свързани новини

02.08.2019 12:15

Холандски спирки срещу смъртността на пчелите

Видян 1479 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните години проблемът със смъртта на пчелите все повече се задълбочава. Това се дължи на обработката с пестициди и глобалното затопляне, което прави живота на насекомите все по-труден. Статистиката трябва сериозно да притеснява населението на Земята. Производството на мед не е само препитание за много хора по света, а и процес, от който зависи оцеляването флората, фауната, а и на човешкият вид на нашата планета. Пчеларите се грижат с огромно внимание за своите насекоми и се опитват да създадат среда, която е подходяща за тяхното спокойно живеене.


Всеизвестно е вече, че ако пчелите изчезнат, то човечеството ще оцелее най-много четири години. Причината е, че около 1/3 от растенията, които са източник на храна за животните и хората, се опрашват от насекоми, а 80% от тях са пчели.


В Холандия очевидно ги е грижа за проблем и са започнали борбата с него. В град Ултрехт се появиха близо 300 автобусни спирки с нов дизайн. Върху покривите им са засадени цветя, които свободно могат да бъдат опрашвани от пчелите. Цветята са седуми, които наподобяват по вид кактусите. Те успяват да задържат вода дълго време и да живеят на по-сухи места.


Растенията не само поддържат биоразнообразието в града, но и помагат за улавянето на фин прах и съхраняването на дъждовна вода. Покривите се поддържат от работници, които се движат с електрически автомобили, а спирките са оборудвани с енергоспестяващи лампи и пейки от бамбук.


Снимка: brightvibes.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Виолета Павлова 10.08.2019 06:11

    Чудесна идея!Браво!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни