Свързани новини

31.07.2019 16:07

Във Франция превръщат дизелова кола в електромобил

Видян 2113 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 5 000 евро e цeнaтa, ĸoятo щe плaтитe, aĸo иcĸaтe дa пpeвъpнeтe cтapия cи дизeлoв aвтoмoбил в eлeĸтpoмoбил във Фpaнция. Така без инвестиция от хиляди евро в нов е-автомобил се предлага начин да се избегнат забрани за шофиране в европейските градове, пишe Вlооmbеrg.


Френският стартъп Transition-One е разработил технология за преоборудване, която добавя електрически двигател и батерии за по-стари модели на Fiat Chrysler Automobiles NV, Volkswagen AG, Renault SA и PSA Group за около 8 500 евро, или 5000 евро след помощта от държавни субсидии.


Тази технология превръща най-продаваните модели в Европа в електрически автомобили. Очаква се одобрение на френския и европейския регулатори до края на годината и през септември ще започне предварителни поръчки за тестване на търсенето.


Все по-голям брой градове вече започнаха да забраняват по-старите дизелови автомобили. През следващото десетилетие още повече европейски градове ще прекъснат напълно достъпа до автомобили с изкопаеми горива.


В прототипа Twingo са поставени три акумулаторни батерии отпред и два на мястото на резервоара. Цялото оборудване, купено от дистрибутор на части на Tesla, тежи 120 кг. За сравнение, електрическото Zoe на Renault има 290 кг батерия за пробег от 210 километра.


Преоборудването отнема по-малко от един ден. Решението на Transition-One е съвместимо с модели, включително Citroen C1, Fiat 500, Toyota Aygo, Twingo II и Volkswagen Polo. Стартъпът цели да събере 6 млн. евро за изграждане на завод с капацитет до 4000 коли годишно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.