Свързани новини

29.07.2019 13:27

Роботът Фьодор туитна за изпращането си в космоса

Видян 1659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Следващия месец космически кораб ще достави на МКС нов член на екипажа, който не е човек. Руският асистент-робот има натоварено работно време в космодрома Байконур, но успява да публикува в новия си профил в Twitter.


Антропоморфният руски робот е в Казахстан от няколко години, рекламирайки руска роботизирана технология. Той ще бъде помощник в изследването на космоса. Изглежда, че FEDOR (Окончателно експериментално демонстрационно обектно изследване) е напреднало достатъчно, за да получи място на борда на Международната космическа станция (МКС).


Миналия вторник той пристигна в космодрома с ново име: Skybot F850. Журналистите бяха озадачени от промяната на името, но ръководителят на руската космическа агенция Дмитрий Рогозин каза, че роботът „е този, който е поискал“ смяната.


Роботът е подготвен за старта на Союз МС-14, който е насрочен за 22 август. Поне така твърди той в новия си профил в Twitter, където публикува снимки от обучението си и понякога се шегува.


"Чух, че американците планират да изпратят жена астронавт на Луната през 2024 г.", гласи един от неговите туитове. "Бих искал да бъда там и да я поздравя с цветя."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.