Свързани новини

22.07.2019 10:37

Роботи ще заменят хирурзите по-рано от очакваното

Видян 1664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повечето анализатори са единодушни, че хирургията върви по пътя на роботизацията. Изследванията в областта обикновено се различават в сроковете, в които се очаква това да се случи, съобщава Technews.bg.

Разходите за облачно-базирана медицина в Китай, например, ще достигнат 16,9 милиарда юана (около 2,5 милиарда долара) към 2023 г., или с 27,3% повече спрямо миналата година, сочи анализ на компанията за пазарни изследвания и консултации IDC.

Още през следващата година обаче 25% от китайските болници ще прибягват до използване на роботи при изпълнение на трудоемки задачи, както и за намаляване на ръчния труд. Това означава, че роботизацията в медицината се случва по-рано от очакваното.

В сферата на облачните технологии за медицината в Китай работят както частни, така и държавни компании. Въз основа на новите технологии се развиват приложения за допълнена реалност и медицински роботи.

До 2020 г. болниците, които са основните потребители на облачни технологии, ще използват интернет на нещата (IoT) два пъти по-често, отколкото сега, сочи докладът на IDC.

До края на тази година пък се очаква повече от 50% от здравните организации да събират, анализират и дори купуват клинични данни за пациентите. През 2020 г. около 15% от данните, използвани от лекарите за диагностика и лечение, ще бъдат осигурени от самите пациенти.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,