01/02
26.06.2019 14:06

Черна вила се крие в гори край Москва

Видян 2406 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Тази мистериозно изглеждаща „Черна вила“ в Русия е един от примерите за създаването на човешки обиталища по начин, по който техният външен вид остава дискретен и ненатрапчив визуално – един силно подценяван аспект от устойчивостта на човешките конструкции. „Черната вила“ е скътана в гората край Моксва и е проектирана от руската архитектурна фирма Archslon, съобщава Greentech.bg.


Къщата е ниско разположена правоъгълна форма, състояща се от два корпуса с вътрешен двор, разделящ двете пространства. Входът е през малък открит район, който минава от предната част на къщата към задната й част.


Предната част на кабината е продълговата, открита палуба – нещо, което архитектите наричат „байпас галерия“. Тя се простира по дължината на един от основните блокове. Пространството е облицовано с тънки колони, които придава нотка на модерност.


Компактността на дома и фактът, че е нисък, са стратегическо решение – с цел запазване на възможно най-много съществуващи дървета по време на строителството. Облечена в черна дървесина, къщата е проектирана така, че да се слее с естествената си среда.


Основната дневна зона е осветена от естествена светлина благодарение на цяла стена от прозорци, високи от пода до тавана. Освен да открива гледка към живописната природа, тази остъклена стена създава усещане за връзка със заобикалящите гори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева