Свързани новини

17.06.2019 11:36

Шефът на Боинг призна за грешка в модела 737 MAX

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на Боинг Денис Мюленбург призна, че компанията е допуснала "грешка" с проблемната предупредителна система в кабината на модела 737 MAX преди двете смъртоносни катастрофи с най-продаваните самолети. Мюленбург направи коментарите, като се обърна към репортерите в навечерието на Парижкото авиационно шоу, едно от най-важните събития за продажбите на производителите на самолети по целия свят.


Мюленбург призна, че компанията е допуснала грешка, че не е уведомила за дефектна предупредителна светлина на кабината на 737 MAX регулаторните органи и клиентите и заяви, че това се разследва: "Виждаме с течение на времето все по-голямо единство между регулаторите", че MAX трябва отново да получи разрешение за полети. Той изрази очакване, че това ще стане тази година. Американската федерална авиационна администрация обвини Боинг, че повече от година не е уведомил регулаторите, че индикатор за безопасност на MAX в кокпита не работи. Пилотите са ядосани, че компанията не ги е информирала подробно за новия софтуер, който е сочен за основна причина с катастрофите в Индонезия и Етиопия, при които загинаха 346 души.


Когато Боинг започна доставката на Max за авиокомпаниите през 2017 г., компанията смята, че светлината е работеща за всички самолети. Но след като самолетът започна да лети през тази година, инженерите в компанията научиха, че предупредителната светлина ще работи само, ако превозвач е закупил отделен индикатор на кабината.


Повечето клиенти на Max, включително Lion Air и Ethiopian Airlines, не купуват отделния индикатор. Това остави много авиокомпании без функционална предупредителна светлина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са