Свързани новини

14.06.2019 11:06

Индия покорява Луната

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    На 15 юли тази година Индия планира да пусне автоматичната станция Чандраян-2 (Chandrayaan-2), предназначена за изследване на Луната. Като част от мисията към естествения спътник на нашата планета ще отпътуват орбитални апарати и роувър, който ще кацне на Луната, съобщава Technews.bg.

В началото на есента, около 6-7 септември, Индия трябва да достави малък роувър на лунната повърхност, който ще изследва повърхността на Луната и ще прави снимки. Очаква се роувърът да работи поне две седмици, съобщи Блумбърг.

Първоначално стартирането на станция Чандраян-2 бе предвидено за края на 2017 г. или началото на 2018 г. Но стартът бе отложен за есента на 2018 г., а след това – за пролетта на 2019 г. Сега Индия съобщава, че изстрелването ще стане в средата на лятото.

Ако роувърът на мисията Чандраян-2 кацне на повърхността на Луната, Индия ще стане четвъртата страна след САЩ, СССР и Китай, успяла да направи меко кацане на земния спътник.

През 2008 г. Индия изпълни програмата Чандраян-1. Апаратът остана в лунната орбита повече от 300 дни. От станцията беше пусната на повърхността ударна сонда, оборудвана с масспектрометър, алтиметър и видеокамера.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,