Свързани новини

08.05.2019 09:31

Bitcoin направи 75% доходност за три месеца

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С нови 200 долара се повиши цената на Bitcoin рано тази сутрин, с което за първи път от 6 месеца насам беше премината границата от 6000 долара. Само от началото на май водещата дигитална валута е поскъпнала с повече от 15%, или около 800 долара, а за последните три месеца доходността е над 75%. С това пазарната й капитализация премина 105 млрд. долара - нещо, което не се беше случвало от 14 ноември 2018 г. Засега конкретни причини за поскъпването не се посочват, като най-дискутираното обяснение е свързано с пазарното поведение на т.нар. "китове", които притежават огромни криптоактиви и чрез операциите им на пазара могат да влияят на цените.

Скокът в цената на Bitcoin както обикновено повлича и останалите криптомонети. Ethereum се повишава с 10% за последните 24 часа и вече се търгува близо до нивото от 180 долара. С по 5% нагоре са LItecoin, EOS и Cardano. Общата пазарна капитализация на сектора вече е над 188 млрд. долара.

Макар че цената на Bitcoin е много далече от рекордните си нива от края на 2017 г., инвеститорите са имали възможност да реализират внушителна доходност от този актив през последните три месеца. Например ако някой е вложил 10 хил. долара на 7 февруари, когато цената на биткойна е била 3395 долара, то към днешна дата монетите му биха стрували 17.5 хил. долара. Това е доходност от 75% за период от 3 месеца и реално надминава повечето други инвестиционни възможности.

Друга криптомонета - Litecoin, обаче регистрира почти двойно по-голяма доходност. От 7 февруари досега цената й се е повишила с цели 130% от 33.4 до 76.7 долара. При Ethereum пък ръстът в цената от 7 февруари досега е 68.5% и също заслужава внимание.

По-различно е положението, ако се вземат данните от началото годината. За този период при Bitcoin доходността е 60%, а при Ethereum - около 35%. Единствено при Litecoin тенденцията е противоположна и ръстът е по-голяма - 166% от 1 януари до 7 май.

На този фон третата по пазарна капитализация криптовалута - Ripple, понижава стойността си с 17% от началото на годината и е без промяна за последните 3 месеца.

Прогнози за голям ръст

Повишаването на цените на дигиталните валути отново разпали привържениците на блокчейн технологиите да говорят за предстоящ голям скок в стойността на Bitcoin. Агенцията за управление на криптовалути Trading Shot обаче прави борсов анализ на движението на цената на Bitcoin, като я сравнява с поскъпването пи златото от началото на 2000 г. На тази база компанията прави предположение, че в следващите 378 дни водещата дигитална валута може да увеличи стойността си с 350%. Това би означавало цена от 21 хил. долара в края на май 2020 г. Не бива да се забравя обаче, че през цялата 2018 г. се говореше как такива стойности ще видим още в началото на 2019 г., но вместо това именно тогава бяха регистрирани едни от най-ниските нива.


Източник: Капитал


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния