Свързани новини

03.05.2019 09:32

Tesla започна годината със загуба от 700 млн. долара

Видян 1767 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Компанията за електрически автомобили Tesla отчете загуба от 700 млн. долара през първото тримесечие, а основателят и главен изпълнителен директор Илън Мъск предложи повишение на капитала, съобщава Reuters.

Въпреки че Мъск даде обещание през миналата година компанията да не приключва на загуба (направи го в края на третото тримесечие, когато компанията отчете за пръв път печалба), резултатите са се влошили в периода от януари до март. Компанията отчете много по-лоши финансови резултати от очакваното - приходите са били 4.5 млрд. долара, а загубата - 702 млн. Предвижданията бяха за отрицателен резултат от 222 млн. долара.

Tesla обяснява по-слабите резултати със забавянето на доставките на автомобили, особено с въвеждането на Model 3 в Европа и Китай. Въпреки лошото начало на годината Мъск прогнозира връщане към печалбата през третото тримесечие на 2019 г.

Една от малкото добри новини е тази, че Model 3 – този на най-достъпна цена, отново е най-продаваният луксозен автомобил в САЩ. Не е същото положението при Model S и Model X - през първите три месеца са доставени едва 12 100 броя, което е далеч под средните доставки от около 25 хил. броя на тримесечие през последните две години.

Американският производител на електрически автомобили планира да намери решение на логистични проблеми при доставките на автомобили на глобално ниво. Илън Мъск продължава да се опитва да убеди инвеститорите, че търсенето на Model 3 е голямо и моделът може да бъде доставен бързо на клиентите по света.

По-слабите резултати обаче увеличават опасенията около финансовото състояние на компанията и засилиха спекулациите за скорошното увеличаване на капитала.

Tesla обяви, че е завършила първото тримесечие от новата фискална година с 2.2 млрд. долара в брой, след като изплати задължение по конвертируеми облигации на стойност 920 млн. долара.

Компанията на Мъск се придържа към прогнозата си за производството за 2019 г. - очаква да сглоби между 360 хил. и 400 хил. превозни средства, като броят може да достигне 500 хил., ако заводът в Шанхай достигне планирания пълен капацитет през четвъртото тримесечие.

Според Tesla загубата през второто тримесечие на годината ще бъде значително по-малка от тази през първото. Прогнозите на мениджмънта са, че доставките през второто тримесечие ще са между 90 хил. и 100 хил. броя, което ще е повече от регистрираните 63 хил. броя през първите три месеца на годината.

Източник: Капитал


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева