Свързани новини

02.04.2019 14:04

Facebook пуска функция - Защо виждам този пост?

Видян 1835 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook обяви нова функция, наречена „Защо виждам този пост?“, която цели да помогне на потребителите да разберат съдържанието, което се появява в техния News Feed, като публикации на приятели, страници и групи, които следват. Целта е да се повиши контролът върху това, което излиза на стената, уточнява Engadget.


Това е първият път, в който Facebook открехва вратите към начина, по който класира новините в социалната платформа, казват от компанията. Стъпката е част от усилията на технологичния играч да бъде по-прозрачен към потребителите си относно своите алгоритми.


За да получи достъп до новия инструмент, който по места стартира от днес, човек трябва кликне в горния десен ъгъл на дадена публикация. От там се спуска падащо меню и ще се появи въпросната функционалност, както и път към настройките, които ще позволяват на потребителя да управлява видимостта на това съдържание. Идеята е по-този начин да се персонализират новините, включително опциите See First, Unfollow, News Feed Preferences и Privacy Shortcuts.


По време на тестовете на „Защо виждам тази публикация?“ е било установено, че хората действително искат повече прозрачност за алгоритмите, предаде Economic.bg


В допълнение, Facebook актуализира и функцията „Защо виждам тази реклама?“, опитвайки се да направи инструмента още по-прозрачен отпреди. Наред с показването на фактори като демографски данни или интереси, които може да са спомогнали за достигането на рекламата до потребителя, сега социалната мрежа ще казва и кога например рекламодателят качва нечия лична информация в обща база данни, като имейл, телефонен номер, както и дали е работил с друг маркетингов партньор, за да опита да насочи търговско съобщение до вас.


„И двете актуализации са част от продължаващите ни инвестиции, за да дадем на хората по-голям контекст и контрол над Facebook“, се казва в публикация в блога на компанията. „Ще продължим да слушаме вашите отзиви и да развиваме тези функции с течение на времето“, обещават още от технологичния гигант.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби