Свързани новини

21.02.2019 11:51

Google "забравил" да каже за своя шпионски микрофон

Видян 2621 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Всемогъщият технологичен гигант Google се извини за това, че е забравил да каже на потребителите, че системата за домашна сигурност Nest Secure има вграден микрофон.


  Системата Nest Secure на Google позволява на потребителите да свържат десетки детектори за движение, магнитни аларми за врата и камери за сигурност към централизирано управление. Устройството следи дома на потребителя, изпращайки сигнали, ако нещо не е наред. Първоначалните технически спецификации не споменаха нищо за потенциалните шпионски устройства, скрити вътре.


  Естествено, Google предизвика раздвижване, когато обяви по-рано този месец, че собствениците могат да използват тяхната Nest Secure, за да задават въпроси на Google Асистент като „активирай алармата ми“, „имам ли нужда от чадър днес?“, Или „шпионираш ли всеки мой ход?"


  Дори и след обявяването на интеграцията с Google Асистент, компанията не спомена скрития микрофон. Само след протест на подозрителни потребители и защитници на неприкосновеността на личния живот Google признава, че да, Nest Secure има вграден микрофон през цялото време и не, не е голяма работа.


 "Микрофонът на устройството никога не е бил предназначен да бъде тайна и трябва да е включен в техническите спецификации. Това беше грешка от наша страна. Микрофонът не е включен и се активира само когато потребителите специално активират опцията", съобщиха от компанията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали