01/03
20.02.2019 09:40

Citroеn показа автомобил, който може да се кара без книжка

Видян 2390 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският автомобилостроител Citroеn представи днес концептуален модел на двуместния си градски електромобил, който може да се управлява без шофьорска книжка, съобщи manager.bg.


Очаква се моделът AMI One Concept да бъде една от атракциите на автосалона в Женева идния месец. Наименованието му напомня за прочутите модели Ami 6 и 8 от 1960-те и 70-те години, като стремежът му е да постигне потенциала на градска, популярна икона като 2CV.


Дизайнът му обаче е много по-футуристичен: куб с 2,5 метра дължина, по-къс от Smart, с много големи колела от 18 инча, предни фарове във форма на игрек (Y) и врати с противоположно отваряне. Вратата на водача се отваря назад, както при старите модели, докато откъм страната на пътника отварянето става по класическия начин.


Автомобилът е предназначен за градска клиентела. Има автономност да измине 100 км при ограничена скорост до 45 км/час. Той ще може да се управлява без шофьорска книжка още на 16-годишна възраст, а във Франция, дори още на 14 години.


Колата е приспособена към новите потребителски навици и може да се използва от пет минути при споделено пътуване до пет години при дългосрочен наем.


Предлаганият цвят е "механичен оранж". Концепцията се стреми да олицетворява спокойно градско каране - както за пасажерите в автомобила, така и за пешеходците и велосипедистите.


AMI One Concept издава изкуствен звук при ниска скорост, както изисква европейският регламент от 1 януари, за да се сигнализира приближаването му. Звукът обаче е "аналогов сигнал", специално изработен от агенция Start-Rec, автор на последната заставка на новините в 20 часа на френската частна телевизия TF1.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни