04.02.2019 11:56

Русия пуска телефони със защита от подслушване

Видян 2977 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 В Русия започнаха масовите продажби на телефона Kruiz-K, който е невъзможно да бъде хакнат или да се подслушва, съобщи РИА Новости. Апаратът е продукт на държавната корпорация Ростех, а цената му надминава 1100 евро. Телефонът има сертификат от Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) в съответствие с изискванията за криптографска защита за предаване на поверителна информация.

"Засега телефонът се произвежда и доставя серийно от нашия концерн Автоматика. Той може и да бъде поръчан, а времето за производство ще зависи от партидата. Апаратът не може да бъде закупен на дребно на частно лице. За юридическите лица обаче е възможна продажбата на всякакви количества, дори и на единична бройка", уточниха от пресслужбата на компанията.

От  Ростех обясниха, че това устройство е оборудвано със своя уникална операционна система по собствена разработка: тясно ограничена за целите на информационната сигурност.

"Не можем да кажем за техническите детайли, защото информацията е конфиденциална. Благодарение на приложените технически решения и ноу-хау на разработчиците на концерна Автоматика  устройството не може да бъде хакнато и подслушано", добавиха от Ростех.

По-рано от Автоматика съобщиха пред РИА, че собственикът на такъв телефон може да бъде "абсолютно спокоен" за обажданията си, както в рамките на компанията, така и извън него, ако адресатът има същото IP-телефонно устройство. Възможният брой устройства в една IP-мрежа достига хиляда единици.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.