Свързани новини

22.01.2019 11:03

Китай потвърди за ГМО-бебетата

Видян 2500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Китайските власти официално потвърдиха раждането на деца с променена ДНК, съобщава Синхуа. В резултат на експеримента на учения Хъ Циянкуи е редактиран генетичния код на ембриона в разрез с китайското законодателство и всички общоприети етични норми.


Предварително разследване на властите в КНР разкрива, че учените от лабораторията създават генетично модифицирани деца.


"Ученият организира екип по проекта, който включва чуждестранни служители, които умишлено са избягвали надзора и са използвали опасни технологии за извършване на редактирането на човешки ембрионални гени с цел възпроизвеждане, което официално е забранено от закона", заявиха следователите.


Освен това, научният ръководител на екипа в продължение на две години фалшифицира резултатите от етичните експертизи и вкара осем двойки, за да участва в неговия експеримент, което доведе до две бременности.


В резултат на експеримента една от майките ражда близнаци, които се казват Лулу и Нана, а друга жена все още е бременна и носи плод с редактирана ДНК. Сега те са под строго лекарско наблюдение.


През ноември 2018 г. китайският учен Хъ Циянкуи шокира световната общност с изявление за раждането на бебета, чиято ДНК е модифицирана, за да издържи на ХИВ инфекцията. Ученият бе критикуван от колеги и от властите, а сега също е подложен на проверка от китайките власти.


Зам.-министърът на науката и технологиите на Китай Сю Нанпин нареди да бъдат спрени всички изследвания, свързани с редактирането на ДНК на ембрионите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева