01/03
10.03.2009 18:47

Компактните автомобили превзеха Женева

Видян 2982 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В условията на финансова криза компактните автомобили, които щадят горивото стават все по-актуални. На международното изложение в Женева, което ще продължи до 15 март мъниците се превърнаха в истински хит.


Третата серия на Мазда, от първото поколение на която са продадени над 2 милиона бройки предизвика завиден интерес. Новата Мазда 3 I-Stop харчи с 12 на сто по-малко в града, благодарение на свръхмодерния 2-литров двигател MZR DISI. На изложението дебютира и мускулестата Мазда 3 MPS Sport. Тя съчетава икономичност с агресивност. При нормално шофиране щади джоба. Същевременно ако решите да си доставите вълнуващо изживяване 2,3-литровият турбо двигател с 4 цилиндъра гарантира висок адреналин. Под капака, който е снабден със „страховит“ въздухозаборник се крият цели 268 к.с. Завидна мощ за сравнително лекото купе на хечбека. Колата е оборудвана със всевъзможни екстри, наблегнато е на сигурността. Мераклиите да подкарат това „бижу“ ще трябва да приготвят около 50 бона.


Доста зяпачи събра и щандът на Фолксваген, който представи новото, пето поколение на Полото. Автомобилът демонстрира изцяло нова визия. Идва в нова BlueMotion II концепция, която обещава изключително нисък разход на гориво и емисии СО2 от само 87 грама на километър, информира изданието „Автопрес 2001“. Както 19` писа и в този клас екстрите вече са част от стандартното оборудване. Базовата версия на Полото разполага с ABS, 4 въздушни възглавници, електронна стабилизираща система.


Автомобилът е по-лек от предшественика си със 7,5%, но същевременно е по-дълъг с 3,6 см (3 952 мм) и по-широк с 3,2 см (1 682 мм). Дизайнерите не са пренебрегнали и аеродинамиката. Височината е намалена с 1.2 см до 1454 мм. Просторният багажник на новото Поло може да побере цели 952 литра. Освен познатите ни 1.2 и 1.4-литрови агрегати, в гамата се прибавя Common Rail 1.6 TDI. Разнообразие има и при скоростните кутии. Предлагат се 5, 6 и 7-степенна роботизирана трансмисия.


Дори сред баварските лимузини фурор предизвика не кой да е експонат, а новото БМВ 116d (115 к.с.). Най-икономичният представител на марката гълта едва 4.4 л за 100 км пробег.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни