17.08.2018 10:38

Трифазен ток за всички къщи искат на Острова

Видян 4550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електроенергийните стандарти за новите жилища трябва спешно да се модернизират, за да се подготвят за бъдещето с ниски въглеродни емисии, когато домовете ще генерират и съхраняват своя собствена енергия – това поиска британската Асоциация за възобновяема енергия (REA). В своя позиция асоциацията твърди, че инсталирането на нови технологии като станциите за зареждане на електрически автомобили (EV), системите за производство на слънчева енергия и батериите за складиране на електричество в момента бива “възпрепятствано” от електрически стандарти “от преди Втората световна война”.


Трифазното електрозахранване трябва да стане стандарт за всички нови домове, настоява REA. Според организацията, това би позволило потреблението на електрическите уреди, като пералните машини или домашните батерии, да бъде разпределено между трите фази така, че жилищата да могат да разчитат на по-голям капацитет. Трифазните захранвания биха могли позволят по-лесното инсталиране на зарядни станции за бързо зареждане на електромобили и по-големите фотоволтаични масиви, твърди REA.


Инсталирането на трифазно захранване вероятно ще бъде незначително по-скъпо, но ще помогне за по-надеждно бъдеще на електрозахранването, се казва в доклада, спонсориран от „Western Power Distribution“.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог