25.06.2018 10:50

ЖП линия става устойчив зелен коридор в Тайван

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една стара, изоставена железопътна линия и дига в Тайчун, Тайван, ще се превърне в оживен линеен парк скоро. „Зеленият коридор Тайчун“ ще използва повторно някогашния железопътен транспорт, който минава през центъра на град Тайчунг, и ще се простира на повече от една миля – над километър и половина. Наред с всичко проектът има за цел и да запази силния исторически характер на района, като същевременно стимулира възстановяването на градската среда и подобрява биологичното разнообразие на района.


Изграждането на линейния парк трябва да започне по-късно през тази година и да продължи до следващата година. „Зеленият коридор Тайчун“ ще предложи частично повдигната зелена улица, интегрирана с градини, открити зони за спорт, детски площадки, скулптурен парк, площади и др. Вдъхновени от старата железопътна инфраструктура, части от парка ще се „разклоняват“ в различни посоки. Зеленият път ще предостави и нова лента за велосипедисти, а една река, покрай която ще са наредени дървета, ще пресича парка.


„Зеленият коридор ще се превърне в привлкателна дестинация, приканваща потребителите да се насладят на зеленината“, обясниха архитектите от архитектурното студио Mecanoo от Делфт, проектирали парка. „За да се запази историческият характер на района и да се определи кохерентна, разпознаваема тема за проекта, новата схема … разчита на модела на железопътното трасе“. В различните части ще има различни атракции като билкова градина, фитнес на открито, сцена, детска площадка, наблюдетелница и дори аквапарк. Всички те трябва да създадат едно привлекателно деално място за отдих и развлекателни дейности.


Зедно с всичко това зеленият коридор има за цел и да подпомогне опазването и развитието на флората и фауната в региона.


Източник& GreenTech.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!