Изборът на осветление за спалнята е важен, защото това е стаята, в която прекарваме най-много време в нашия дом

Свързани новини

31.03.2022 12:00

Как да изберем осветление за спалнята

Видян 1256 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Изборът на осветление за спалнята е важен, защото това е стаята, в която прекарваме най-много време в нашия дом. Там трябва да се отпуснем, да си отпочинем добре и да възстановим силите си, така че да сме готови да посрещнем предстоящите предизвикателства на следващия ден. Ето защо трябва да сме много внимателни и да избираме само осветление, което ни релаксира и отпуска.


 


Какви изисквания има към осветлението за спалнята


 


Макар че всеки има различни нужди и предпочитания, вероятно най-важното от всичко е осветлението в спалнята да позволява светване и изгасване, когато сте вече в леглото. Това е не само удобство, но е и въпрос на безопасност и предпазване от злополуки.


 


Никой не иска да броди като призрак из спалнята, тъй като ключът на осветлението е в другия край на помещението. Представете се колко би било неудобно да си светнете, в случай, че решите да отидете до банята по някое време през нощта.


 


Най-търсените осветителни тела за спалнята


 


За спалнята едно от най-добрите възможни решения си остава поставянето на две осветителни тела от двете страни на леглото. Макар че на пазара се появяват всякакви възможности, най-предпочитани си остават добрите стари нощни лампи. Те се предлагат с различни размери и дизайн, измежду които да избирате.


 


Тук, независимо колко разчупено мислене и вкус имате, винаги е добре да се насочите към абажур, който да има топъл и мек цвят, най-добре бежово или някакъв мек бежово-кремав нюанс.


 


Хубаво е да имате и някакво по-силно осветление на тавана, което може да идва от полилей или от релса със спот осветление (вижте предложенията на 2r-bg.com), но така или иначе то ще се използва значително по-рядко, отколкото нощните лампи или аплици над нощното шкафче.


 


Какви крушки да поставим


 


Когато говорим за осветление за спалнята, в този случай по-важно се оказва не толкова самото осветително тяло, колкото типа на светлината. За спалня винаги най-предпочитани са лед крушките с топла светлина и по-малка до средна мощност.


 


Доказано е, че по-бялата светлина, която някои хора предпочитат, всъщност действа стимулиращо и може да направи заспиването по-трудно.В същото време, топлата жълта светлина не дразни очите и успокоява нервната система.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния