07.04.2019 08:13

Има толкова много CO2 в атмосферата, че засаждането на дървета вече не може да ни спаси

Видян 2266 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Не е възможно да се отгледат достатъчно дървета, за да се улови количеството CO2, което би помогнало за постигане на целите, определени в Парижкото споразумение за климата, показва ново проучване. Хората отделят в атмосферата между 30 до 40 милиарда тона въглероден диоксид всяка година. Ако тези темпове продължат, Земята ще се нагрява, докато най-накрая опустоши нашия начин на живот, пише businessinsider. Един от начините за намаляването на парниковите ефекти е засаждането на много дървета. Дърветата използват СО2, за да растат. Те също така освобождават кислород. За да се улови едва 10% от CO2 е необходимо цялата територия на САЩ да се засади с дървета. Оказва се, че няма достатъчно място на Земята за засаждане на необходимия брой дървета плюс земеделската земя за изхранване на човечеството. С други думи, много от нас трябва да гладуват, ако се опитаме да използваме дървета, за да разрешим проблема с емисиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Пълни глупости! Затоплянето няма нищо общо с хората, нито пък същите са виновни за циклите на планетата... ама каарай, ще вдигнат данъците и с тях ще борят затоплянето )))

  • 001 ЕМИЛ ЗАХАРИЕВ 30.06.2019 14:08

    ПЪЛНА ЛЪЖА!!! ПЪРВИЯТ ЕФЕКТ ОТ ЗАГРЯВАНЕТО Е ПОВИШАВАНЕ НА КОНЦЕНТРАЦИЯТА НА ВОДНИТЕ ИЗПАРЕНИЯ. ТОВА ВОДИ ДО НАМАЛЯВАНЕ НА ПУСТИНИТЕ И САМОЗАСАЖДАНЕТО НА ПОВЕЧЕ ТРЕВА И ХРАСТАЛАК, ОСВЕН ДЪРВЕТАТА! ТАКА ЧЕ - СПОКО! НЕ ПЛАШЕТЕ ХОРАТА!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог