01/02
13.02.2018 14:15

Вила Ямбол черпи цял град с празник на виното

Видян 1784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За трета поредна година „Вила Ямбол“ ще сподели професионалния си празник с всички жители и гости на родния си град Ямбол. Най-старата изба в Южна България подготвя специално събитието, посветено на виното на 18 февруари. Програмата включва възстановка на традиционни обичаи и ритуали в региона, богата фолклорна програма и кулинарно шоу… разбира се, и много вино, осигурено от „Вила Ямбол“.


Всичко започва от специалното внимание и ежедневните усилията по отглеждане и развитието на гроздето, защото както казват добрите винари – „хубаво вино се прави от хубаво грозде”, разказват от екипа на винарната. Тя работи както с познати и обичани сортове, така и с типично български. Компанията залага на Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон. На особено почит избата поставя Мавруда. Той е включен, както в серията Villa Yambol, така и като купаж с Каберне в най-новата марка Kabile. Гордост за „Вила Ямбол” е и фактът, че първата мускатова ракия в България е дестилирана именно тук и неслучайно тя заема почетно място в портфолиото на производителя. Базите за производство са разположени в град Ямбол и във винарска изба в град Стралджа.


Лична кауза за „Вила Ямбол” е утвърждаването на имиджа на българското вино навън. И към днешна дата постиженията й като експортни пазари доказват, че това е правилната посока. Избата изнася качествени червени, бели и розе вина в над 20 страни от целия свят на четири континента. През годините се наложи като водещ винен износител с поръчки от САЩ, Китай, Япония, Германия, Дания, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Хонконг, Малайзия и др.


Когато влагаш любов, грижа и безкомпромисен контрол на всеки етап от производството и наградите не закъсняват. Доказателство са многобройните признания за вината на „Вила Ямбол” от най-престижните национални и международни конкурси. Например тяхното Kabile Мавруд и Каберне Совиньон е с три златни медала от последните конкурси, на които участва. Единият е от Concours Mondial de Bruxelles, вторият е от Vinalies International, а третият от London experts in wine – Best of Bulgaria 2017, който се проведе под патронажа на Негово превъзходителство Кирил, княз Преславски. На миналогодишната Винария „Вила Ямбол” спечели 1/5 от отличията и прибра Златен ритон, 9 златни медала и 4 сребърни за своите вина. Именно затова „Вила Ямбол” получи и ексклузивната награда "Бъчва на годината", която се дава ежегодно за най-успешната изба у нас. Друго тяхно вино резервата Villa Yambol Каберне Совиньон 2014 донесе единственият двоен златен медал за България – присъжда се на вина с над 92 точки на Consocurs Mondial de Bruxelles. Виното има злато и от конкурса Mundus Vini.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог