Свързани новини

24.02.2009 14:22

10 000 строители работят по проект «Красива България»

Видян 1767 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С изпълнението на инвестиционна програма за 2009 година, чрез извършването на строително-ремонтните работи на обектите по проект «Красива България», твърдят БГНЕС.


Социалноинвестиционния фонд на МТСП, ще бъде осигурена работа за около 10 000 души от сектор «строителство», обяви днес на церемония по официалното подписване на меморандуми за сътрудничество министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. Това съобщи пресцентърът на МТСП. Тя подчерта, че близо 3 000 от тях ще са наети безработни и други над 4 000 безработни ще бъдат включени в курсове за квалификация и преквалификация. След изпълнението на проектите, каза министър Масларова, ще се даде възможност за създаване на нови работни места в обновените или разширени социални домове. Изпълнитеният директор на камарата на строителите в България Иван Бойков посочи, че в този труден период за строителството ще бъдат ангажирани доста малки и средни фирми. 5500 български фирми са регистрирани в публичния регистър, така че представителите на местната власт имат богат избор от най-добрите строители за проектите си. С подписването на меморандумите за сътрудничество с общини и бенефициенти по проект «Красива България» и Социалноинвестиционния фонд се стартира изпълнението на новоодобрените за реализация 52 социални домове, 2 защитени жилища и 39 ясли и детски градини. Близо 48 милиона лева са предоставените от държавата на МТСП средства за разрешаване на проблемите на социалнта инфраструктура. Те част от антикризисната програма на правителството за справяне с последствията от световната икономическа криза. В инвестиционната програма на «Красива България» и Социалноинвестиционния фонд за 2009 година се включва изпълнението на комплексните ремонти на над 350 обекта. 220 от тях са за подобяване на социалната инфраструктура и ще се изпълняват при 80% финансиране от «Красива България» и СИФ и само 20% от общините.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец