28.12.2017 10:02

Калигула и Лисичета за ЧНГ в Народния

Видян 1856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две от най-нашумелите премиерни заглавия на Народния театър – Калигула и Лисичета, ще посрещнат зрителите в самото навечерие на Нова година, пише монитор. Пет часа преди настъпването на 2018-а, на 31 декември от 19 ч, публиката ще има възможност да си подари незабравимо изживяване с театралните събития на изминалата година и да я изпрати в компанията на любими актьори и режисьори.


Калигула от Албер Камю на режисьора Диана Добрева с брилянтния Деян Донков в главната роля е и най-гледаният спектакъл в Народния театър за първата половина на сезон 2017-2018 с близо 3000 зрители от премиерата си на 27 октомври досега.


В разтърсващата философска притча за демоничния диктатор Гай Цезар Германик, известен като Калигула, участват още Александра Василева, Жорета Николова, Йордан Биков, Биляна Петринска, Йосиф Шамли, Деян Ангелов, Зафир Раджаб, Вяра Табакова, Албена Ставрева, както и студенти от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ.


Лисичета на Бина Харалампиева по прочутата пиеса на Лилиан Хелман пък имаше премиера преди броени дни – на 14 декември, но вече се радва на огромен зрителски интерес.


Написаната преди повече от 80 години история за покварените от мириса на парите безскрупулни новобогаташи от семейство Хюбърд е изключително актуална и днес, а Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов са изключителни в превъплъщенията си. Лисичета ще се играе също на 31 декември от 19 ч, само че на Камерната сцена.


Веднага след Калигула в списъка на най-гледаните постановки на Народния театър се нареждат още хитови заглавия (подредени според броя на продадените за тях билети от началото на сезона досега): Хъшове, Танцът „Делхи, Идеалният мъж, Почивен ден, Полет над кукувиче гнездо, Животът е прекрасен, Мнимият болен, Дон Жуан, С любовта шега не бива, Богът на касапницата и Майстори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат