07.12.2017 13:55

Посоки с предпремиера пред 200 таксиметрови шофьори

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специална прожекция на новия филм на Стефан Командарев се състоя вчера пред „героите“ на историята


София, 06 декември 2017 г. Уникална прожекция срещна екипа на новия филм на Стефан Командарев с прототипите на главните герои в „Посоки“. Близо 200 таксиметрови шофоьори имаха възможността да са сред първите в България, които да гледат лентата, представяща шест истории в шест таксита. В края на събитието екипът и таксиметровите шофьори обсъдиха реални случки и култовии истории, които могат да се случат само на път. „Да напълниш цял кино салон със зрители, за които карането на такси е начин на живот, е уникално преживяване. Таксиметровите шофьори заслужаваха да са първите, които да гледат „Посоки“. Именно те ни разказаха своите истории, когато започнахме работа по проекта, четяха всички версии на сценария, помагаха по време на снимките. Това стана техният филм. И те го харесаха! Имахме страхотни реакции, впечатления и въпроси от тях“, разказа Стефан Командарев, режисьор и продуцент.


„Време беше някой да погледне и от другата страна. Повечето хора си мислят, че работещите в бранша са нещо по-малко от другите хора. Всъщност, във филма се вижда, че това са хора с образование, учители, свещеници. И това е факт“, сподели Мария Велева, диспечер на Yellow Taxi. „Изненадващо за мен, но филмът ми хареса. Накара ме да се замисля. Чувствам се поласкан от вниманието на такъв актьорски състав и точно този режисьор към елементи от ежедневието ми, макар акцентът изобщо да не е върху професията шофьор на такси. Приятна комбинация от болка, тъга, и чувство за хумор през цялото време, а краят на филма идва неусетно и те оставя с усещането, че има още много какво да се каже“, сподели Пламен Колев, шофьор.


Освен Командарев на прожекцията бяха актьорите Васил Банов, Троян Гогов, Стефан Денолюбов и Димитър Пишев, както и сценаристът Симеон Венциславов и монтажистът Нина Алтъпармакова.


 „Посоки“ излиза в България на 26-и януари, 2018-а година.


За филма:


В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.  


Във филма ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов  и др. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник на филма е Мария Койчева. Продуценти на филма са Стефан Командарев и Катя Тричкова (Арго филм).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на