01.11.2017 11:51

Tate Modern въвежда софиянци в съвременното изкуство

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световноизвестният куратор от Tate Modern, Лондон  Изабела Мейдмънт пристига в България за първата лекция от есенната сесия Въведение в съвременното изкуство на 4 ноември. Най-дългогодишната професионално водена и безплатна образователна платформа за съвременно изкуство у нас на фондация Отворени изкуства и галерия SARIEV Contemporary се завръща за втората си серия от събития през 2017 година, които ще се провеждат всяка събота на месец ноември в Софийската градска художествена галерия.


В рамките на четирите лекции, обединени под темата 100 години изкуство на действието. Живото изкуство между сценичното и реалното, ще бъде представен анализът на четирима експерти с дългогодишен опит и разностранен досег с изкуството на пърформaнса. Модератор на лекциите ще бъде кураторът Вера Млечевска. Гост-лекторите Изабела Мейдмънт, Ани Васева - режисьор, Снежанка Михайлова - философ и Албена Михайлова - един от първите пърформанс артисти у нас, ще хвърлят светлина не само върху историята и развитието на пърформaнса, но и ще дискутират неговото място извън сцената.  


Гостуването на Изабела Мейдмънт е специално по покана на фондация Отворени изкуства и е първата кураторска визита с публична лекция на представител на Tate Modern в България. Тя ще говори за изключетелно интересната и дискутирана в момента тема в световен план за откупките на пърформанс арт и за колекционирането му под формата на документ, реквизит или друг фрагмент от изпълнението на живо. Д-р Изабела Мейдмънт е съ-куратор на платформата Tate Live, предназначена за експерименти и изпълнения на живо в т.нар. резервоари (Tanks) на Tate.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог