01/02
08.09.2017 14:41

Българи подобряват световен рекорд

Видян 1616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 9 септември голямата поляна в Южния парк ще събере малки и големи, за да бъде подобрен световният рекорд на Гинес за най-много хора, правещи лицеви опори заедно. Събитието е част от инициативата на Лазар Радков "Да мотивираме 1 000 000 Българи да тренират!" и се провежда с подкрепата на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене - Живей Активно! Началото на масовата тренировка е точно в 9:45 ч. на голямата поляна в Южния парк в столицата.



Настоящият световен рекорд за най-много хора, правещи лицеви опори заедно, е 1645 човека и е поставен в Айман, Обединените арабски емирства, на 16 февруари 2017 г. Лазар Радков и Живей Активно! ще направят опит да влязат в Книгата на Гинес и да покажат, че добрата спортна форма и балансираното хранене са достойни за рекорд. „Малко хора знаят, но българите сме на последно място в Европа по брой спортуващи хора и на първо място по сърдечно-съдови заболявания. 78% от българите не практикуват никакъв спорт според проучване от 2014-та година“, споделя Лазар. Именно затова Живей Активно! и Лазар обединяват усилия с идеята да стимулират колкото може по-голяма част от неспортуващите българи да започнат да спортуват и да се грижат за здравето си. Всеки желаещ може да стане част от историята и да се включи в съботното предизвикателство.



Като партньор на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот Живей Активно!, Лазар Радков ще бъде част от тазгодишното ѝ издание в Пловдив. Всички желаещи да разберат как да се хранят и движат осъзнато и да подобрят здравето и физическата си форма ще имат възможността да го сторят под неговото вещо ръководство на 17 септември на Гребната база в града под тепетата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци