03.07.2017 17:07

Напаст са картите Мултиспорт

Видян 19675 пъти | Коментари 9
Гласували 80 рейтинг: 1.9750
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ужасна напаст за истински трениращите клиенти на квалитетните фитнеси и басейни в София са народните карти Мултиспорт. Чрез тях хиляди ентусиасти прииждат срещу нищожни такси, тълпят се в спортните центрове и създават шаш и паника. И това важи за 99% от добрите места в милионния град. Човек няма къде да избяга от тази напаст! Посещаваният от нас басейн на Inеrgy в затворения комплекс България например досега беше много харесван, тъй като осигуряваше възможност за спокоен релакс на всеки, който може да плати 14 лв. вход, което е в пъти над повечето такси на подобни съоръжения. Картината обаче рязко се промени с пришълците с карти Мултиспорт. Срещу 3-4 лева, колкото им се връзва посещението, те изпълват до краен предел басейна. Повечето дори не плуват, само киснат във водата, но затова пък с часове – нали са си платили, както смятат. Преживяването за тях се превръща в социално, в своеобразен допир до елита. Вместо да ограничат посещенията в дадени часове, които не са сред предпочитаните от обичайните клиенти, съдържателите допускат картаджиите, когато им е удобно. Това създава огромен дискомфорт за традиционно спортуващите, особено като се има предвид, че басейнът не е олимпийски – 50 м с 9 коридора, а е 19 и нещо метра само с 3. Освен класовото разделение, което заплашва да с превърне в борба, повечето от придошлите нямат елементарна култура – например за използване на джапанки, шапки и другите задължителни атрибути, което вече си е здравословен риск дори за самите тях, нищо, че не го осъзнават. Новопокръстените имат възможност да закупят на място екипировка, но дори 5 - 10 лв. цена ги плашат. Ако пресметнат прането на пъти повече кърпи – доста посетители водят и малки деца, които естествено влизат безплатно, увеличеното също в пъти количество химикал за пречистване, допълнително използваният в пъти ток и вода, а котировките им вече скачат всеки месец, изпочупените мебели край басейна, съдържателите със сигурност ще осъзнаят простото правило, че евтиното излиза прескъпо. И, ако това е поправимо чисто счетоводно, то репутационно си е истинска катастрофа.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 013 Anonimen 21.06.2021 07:32

    Такива мозъчни пръдни (защото няма как да го нарека статия) са ми много забавни, особено тези с липса на автор. В Инерджи ходех още преди мултиспорт и пак си беше фраш по цяла сутрин с баби, които правят нещо подобно на каланетика и заемат и 3-те коридора, а за персонала нямам думи ква отврат бяха повечето с 1-2 изключения. Да ви пикам на елита

  • 012 Anonimen 12.11.2020 14:35

    Не избивайте каймака на българите, както стана след 1944.

  • 011 Anonimen 03.04.2020 11:49

    Ахахаха Елит. Много ме кефят такива дето се има за Елит. Ако бяхте елит щяхте да имате басейн в двора си драга. Това че имате 15лв в джоба не ви прави Елит.

  • 010 Катя 05.01.2020 08:59

    Елит???

  • 009 Аз да питам... 10.10.2019 16:46

    ... тази рубрика личен блог ли е, или пък колонката на редактора, че да се публикуват подобни умствени диарии? Или вестникът няма никакви претенции за качество на журналистиката?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец