Свързани новини

13.02.2009 09:40

Телефонните измами в Пловдив продължават

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължават телефонните измами в Пловдивска област. Жертвите обикновено са възрастни хора, готови на всичко, за да спасят свои близки. Само за два месеца органите на реда са предотвратили опити за телефонни измами за над 90 хил. лева, съобщи БГНЕС. 


По сигнал на граждани са били заловени няколко групи мъже, които са се възползвали от доверчиви и наивни граждани. Най-честите схеми за телефонно изнудване са искане на закупуване на ваучери за несъществуващи томболи или представяне за близък роднина, който спешно има нужда от солидна сума пари, за да се измъкне от ареста. Това съобщи на пресконференция началник-сектор "Криминална полиция" в Пловдив Пламен Узунов. За да не попадат гражданите в схема за телефонни измами прокуратурата разпространи листовки. С тях са описани превантивните мерки, които трябва да се имат предвид. При съмнително обаждане органите на реда съветват преди да се предприеме изпълнение на исканията на телефонните "терористи" гражданите да се съветват със свои близки, да се обърнат към полицейски инспектор по район или да се обадят на тел. 166 и 112.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.