05.06.2017 17:00

Гнездото излиза на книжния пазар

Видян 1663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 1 юни на книжния пазар се появи „Гнездото“ от Синтия ДʼАпри Суини, издание на „Хермес“. Романът е най-продаваният дебют на „Амазон“ за 2016 г. и финалист на Goodreads за най-добра книга на годината. Синтия ДʼАпри Суини живее в Лос Анджелис със съпруга си Майк, който е сценарист на вечерното шоу на Конан О’Брайън и двамата им пораснали синове. Пише дебютния си роман „Гнездото“ в продължение на две години, докато следва магистратура в колежа „Бенингтън“ във Върмонт. Тя обаче не е типичната дебютантка: преди това е работила като маркетинг мениджър и копирайтър и е на цели петдесет години! „Гнездото“ се превръща в истинска сензация. Правата за издаването му са закупени от „Еко“ (подразделение на „Харпър Колинс“) за седемцифрена сума, а книгата не слиза от върха на класациите в САЩ, Великобритания, Австралия и др. „Гнездото“ е най-продаваният дебют на „Амазон“ за 2016 г. и финалист на Goodreads за най-добра книга на годината! Романът е преведен на 25 езика и правата за филмирането му са закупени под опция от „Амазон Стюдиос“.


„Гнездото“ предлага интересен прочит на проблемите в съвременното общество през призмата на увлекателна семейна история. Как бихте живели, ако очаквате да получите огромно наследство на четиресет години? А какво ще направите с живота си, ако в крайна сметка не го получите? Леонард Плам основава попечителския фонд „Гнездото“, за да подсигури четирите си деца. Те ще получат сумата обаче чак когато най-малкото от тях навърши четиресет. Мелъди, Джак и Беатрис прекарват целия си живот в очакване на сумата, която ще разреши всичките им проблеми. Внушителното състояние ще погаси ипотеката на къщата на Мелъди и ще подсигури таксите за образованието на двете й дъщери. Чрез него търговецът на произведения на изкуството Джак ще спаси бизнеса си от фалит. А писателката Беатрис ще върне солидния аванс за книгата, която така и не написва. Единствено най-големият им брат – Лео, съумява да изгради успешна кариера, разчитайки само на себе си. Всичко се променя, когато той катастрофира, губи цялото си състояние и застрашава получаването на сумите от фонда. Братята и сестрите Плам се изправят срещу най-големия си кошмар. Дали обаче това няма да е възможност за ново начало?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби