10.05.2017 16:43

Сдружение спасява ретро тролеи

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сдружение пусна специален сайт, посветен на кампания по спасяване на историческите тролейбуси в София – trolleybus.bgtransport.org. Електронната страница дава пълна информация относно кампанията за откупуване, реставрация и пускане в движение на 5 исторически тролейбуси и концепцията за тяхната експлоатация.


Кампанията Да запазим тролейбусната история на България стартира през 2016 г. Сред тролейбусите има един български, два чешки, един руски и един канадски.


19’ припомня, че 3 от 5-те тролейбуса са съхранени, но още не са възстановявени.  Усилията за запазване, реставриране и пускане в експлоатация на движещите се ретро експонати в София продължава със закупуването на останалите 2 тролейбуса – от Чехия и Канада.


След възстановяването им се планира пускането на ретро атракционна тролейбусна линия с № 13, която да обикаля целия център на София. Линията ще се движи в празнични дни и ще обслужва както туристите, така и всички граждани, които искат да се докоснат до част от транспортната история на София и България.


Младежите от сдружението планират до края на 2017 г. да възстановят поне един от тролейбусите, който да се движи по различни поводи из София докато се закупят и ремонтират останалите, но за целта са необходими парични средства. Кампанията за набиране на дарения ще продължи до възстановяване и пускане в експлоатация на всички 5 тролейбуса.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,