09.05.2017 16:35

Правилата на брака излизат и на книга

Видян 1774 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Излезе книгата „Правилата на брака“ от Хариет Лърнър от издателство “Хермес“. Тя е ново попълнение в серия „Психология за всеки ден“. Кратко, ясно и разбираемо авторката предлага изпитани рецепти за подобряване на отношенията. Съветите са разумни и приложими, а чувството за хумор на Хариет Лърнър прави „Правилата на брака“ приятно и полезно четиво.


Мит ли са идеалните отношения в забързаното ни ежедневие? Според повечето хора, в наши дни е много трудно да се създаде сериозна и дълготрайна връзка, а още по-трудно – да се запази. И въпреки семейните терапии, множеството книги за самопомощ и съветите на експертите, броят на разводите и самотните хора расте.  Съвременният човек има множество отговорности и страда от хроничен стрес. Новите технологии предлагат все повече и по-атрактивни развлечения и човек неусетно става пленник на виртуалната реалност. Живото общуване е затруднено. Ето защо дори перспективни връзки се разпадат все по-лесно с мисълта, че някой по-добър чака зад ъгъла. Проблемът обаче е, че при всеки следващ партньор нерешените междуличностни проблеми изникват отново. Така неуспешният модел се преповтаря.  Митът за идеалната връзка отдавна е рухнал. Няма перфектни партньори. И въпреки това, едва ли има човек, който не желае връзката му да проработи.


За това обаче е нужна всеотдайност, решимост и известна доза здрав разум. Хората много често разрушават брака си, защото се чувстват безсилни да променят статуквото.


В „Правилата на брака“ Хариет Лърнър – уважаван психотерапевт и семеен консултант, предлага практични съвети за преодоляване на проблемите във връзката и възвръщане на хармонията между партньорите. Разковничето на успешната връзка в 100 прости правила


Според авторката на този наръчник успешните взаимоотношения могат да се сведат до стотина прости правила. В книгата се засягат не само вечните проблеми като „Той не споделя с мен“ и „Не мога да разбера какво иска тя“, но и наскоро появили се предизвикателства като изневерите във виртуалното пространство. От наръчника ще научите:


как да стоплите отношенията и да овладеете негативните емоции


как да общувате открито и да обсъждате проблемите, без да засягате другия


как да избегнете ненужните спорове


как да преодолеете отчуждението


кога да поставите граници и да защитите достойнството си.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец