09.05.2017 17:00

26 документални очерка за най-известните престъпници в света

Видян 1905 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-смразяваща от психотрилър, по-стряскаща от филм на ужасите „Енциклопедия на серийните убийци“ представя 26 световноизвестни серийни убийци, които са оставяли кървавия си отпечатък в продължение на пет века на пет континента. Героите на тази книга са действали от  XV-и до края на ХХ в. Документалните очерци за тях са групирани в две части. В първата са включени исторически серийни убийци, а във втората – съвременни. Увлекателно разказаните действителни истории са основани на богат и ясно структуриран фактологичен материал, почерпен от множество полицейски, съдебни и исторически архиви, сведения на бивши агенти на ФБР, статии в медиите, анализи на криминолози и психолози, трудове на световни специалисти по темата, спомени на адвокати, следователи и близки на жертвите, както и такива на убийците.


Книгата на съставителя Красимир Тодоров скоро ще бъде на пазара с логото на издателство „Милениум“.


Всяка история се развива като криминален процес – разглежда личността на престъпника, описва действията му без да спестява и най-чудовищните детайли, проследява разследването на случая, залавянето, осъждането и възмездието. Задълбочено се изследва психологията на убиеца, неговите мотиви, доколкото могат да бъдат характеризирани, и факторите, които са формирали личността му. Ясно е представена историческата сцена, на която се разиграват престъпленията и историческите фактори, които ги провокират. Изложени са всички популярни версии за самоличността на мистериозните и будещи особено любопитство имена на незаловени убийци като Джак Изкормвача и Зодиак. Включен е и предполагаемият убиец, който стои зад името Зодиак, посочен от полицията едва миналата година.


Любопитна и зловеща, „Енциклопедия на серийните убийци“ поразява и ужасява, защото разказва реални истории, проследявайки всички възможни нишки. Страховитите случаи ще накарат и най-хладнокръвния читател да потръпне от ужас, потрес, гняв и безсилие и няма да оставят никого безразличен.


Джак Изкормвача, Бръснаря демон Суини Тод, д-р Менегеле – Ангела на смъртта,  Канибала от Ростов - Андрей Чикатило, Чаровният Тед Бънди, медицинската сестра-убийца на бебета Дженийн Джонсън, Палача на гейове, Железопътния убиец,– списъкът е безкраен. Това са зверове, чиято порода е съществувала откакто свят светува и я има и днес. Симпатични, приветливи, добре облечени, те са невидими, неразличими сред тълпата. Кой би се усъмнил в свой съсед, колега, приятел,... баща?! Но във всеки от тях може да се крие непреодолимото желание да отнема човешки животи.


Когато затворите последната страница, светът ви вече няма да е същият. В ума ви ще се включва червена лампа при влизането на всеки нов посетител в офиса и при опита на непознат да ви заговори на улицата. Ще изостряте всичките си сетива, макар вече да знаете със сигурност, че тази стихийна заплаха не може да бъде предусетена и предотвратена.


Може би се питате защо да инквизираме въображението си с немислимото, което тези антигерои превръщат в действителност? Кому е нужен този труд?


•    Това са любопитните да надзърнат в най-тъмните ъгли на човешкото съзнание. Патологичното, страшното, заплашителното – онова, за което често не можем да намерим думи, прозира от всеки ред на тази книга.


•    Това са почитателите на психотрилъра, хоръра и криминалето. Те ще оценят, че реалните случаи са много по-смразяващи от авторските. Престъпленията и преследването на истинските серийни убийци са единицата мярка, по която се пишат романите.


•    Това са родителите и учителите, цялото ни общество като фактор, който възпитава бъдещето на България. Всички трябва да проумеем, че корените на злото обвиват душите на децата, които растат сред неразбиране и тормоз. Всеки ден се сблъскваме с примери за детска престъпност – сбивания, водещи до убийства „по непредпазливост“ – потресаващи престъпления, които почернят не само едно семейство, едно училище, един град, а ни карат да се замислим на къде отиваме всички ние.


Книгата е илюстрирана с множество снимки на убийците и техните жертви, с портрети на специалисти, участващи в залавянето им, с кадри от местопрестъпленията и изображения от отразяването на случаите в медиите.


Корицата, която показва част от лицата на злото, е на художника Николай Киров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви