01/04
20.04.2017 15:40

Ленин и Каренина - хит в Кан

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Руските телевизионни сериали и документални филми бяха истински хит за чуждестранните купувачи на Международния пазар на телевизионно и цифрово съдържание MIPTV, който се проведе в Кан от 3 април до 6 април 2017 г. Фаворити по продажби бяха Ленин и Анна Каренина.

Въпреки, че успешните международни продажби са деликатен въпрос, руската компания Sovtelexport ефективно продава съдържанието на VGTRK по целия свят в продължение на 17 години.

 "За нас MIPTV 2017 завърши много добре. Бяха подписани и приключени редица сделки - бяха сключени и няколко споразумения. Размерът на инвестираните достигна ново ниво. Силното съдържание в нашата библиотека отговаря на международните стандарти. Знаем как да стартираме серия на външния пазар, но този път опитахме нов подход и подготвихме трейлър, на английски и испански език. Той има положително въздействие върху възприемането на продукта ", заяви ръководителят на Sovtelexport Юлия Матяш.

 През последните години Sovtelexport добави няколко парчета като Катрин, София и Анна Каренина.

За да генерирате интереса на големите играчи, не е достатъчно просто да имате съдържание с атрактивен визуален стил - трябва да го подготвите за продажба. За последния пазар в Кан Sovtelexport проведе първия успешен експеримент, използвайки технологията lipsync в английския дубъл в първия епизод на Анна Каренина (точните съответствия на английските думи и артикулацията на актьорите). Както показва практиката, това липсва в руските телевизионни сериали, които сега са готови да се конкурират с водещи западни продукти.

Резултатът се появи веднага. На един доста стабилен пазар, където цените са отдавна установени, Анна Каренина стана предмет на борбата между италианските телевизионни компании Рай и Медиасет. Този "търг" в крайна сметка ще доведе до увеличение на цената за сериите.

Като цяло Анна Каренина беше много популярна на най-новия пазар в Кан. Бяха сключени сделки с България и Монголия и бяха проведени преговори с Италия, Финландия, Дания, Швеция, Турция, Гърция, Хърватия, Словакия, Япония, ОАЕ, Индия и Пакистан.

За 100-годишнината от октомврийската революция VGTRK подготвя специална серия: два интересни и необичайни документални филма. Ленин, който вече беше представен на предишния пазар, и съвсем нов документален филм, наречен Революция, който разказва не само за ситуацията в Европа в навечерието на революцията, но и разкрива подробности за личния живот на Ленин. Тези филми позволяват на зрителите да научат малко известни факти и става ясно, че не знаем много за ролята на "производителя" и финансиращия революцията, например Александър Парвус.

Каналът Русия вече снима серия от сериали с участието на Фьодор Бондарчук като Първ и Евгений Миронов като Ленин. Серията предизвика голям интерес към пазара.



Sovtelexport възнамерява да продаде този проект поне до такива канали като: Рай и Медиасет (Италия), YLE (Финландия), Видеонаблюдение и PHOENIX (Китай), SVS (Канада), Радио и телевизия на Словакия, Televizija Slovenija, Telewizja Polska SA, CPI и XIVI TV (САЩ).

В сравнение с Европа, САЩ и Латинска Америка, Русия започна да произвежда масово сериали сравнително наскоро. Цялата индустрия израсна за по-малко от 20 години. Сега тя е готова да се конкурира с водещите производители на света. Всяка година руското съдържание и представителите на руската индустрия се чувстват все по-уверени в най-големите медийни пазари, като MIPTV и MIPCOM.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци