01/03
07.03.2017 16:03

СТИЛЕН РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛ НА ЗЛАТНА ИГЛА 2017

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Престижните награди Златна игла 2017 на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков бяха връчени по време на гала-спектакъл на 28 февруари в Рамада София Хотел. Имената на победителите се пазиха в тайна до последно: Мариела Гемишева – Дизайнер на годината, MEGZ – Модна къща на годината  (дизайнер Миглена Каканашева), Мерлин Арно – Модна иновация, Алина Манова – Моден гримьор, Георги Андинов – Моден фотограф, Миглена Петкова – Най-добър млад дизайнер.


Преди церемонията своите най-нови модни творения показаха изтъкнати български дизайнери, модни къщи и специални гости на събитието. Ревю-спектакъла откри с колекция на „Романтика Фешън“ дизайнер София Борисова – трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода. Тя показа избрани модели от най-новата си колекция Emotion 2018, която представи на седмицата на висшата мода в Рим – „Алта Рома”. В колекцията София Борисова е заложила на прозрачните, скъпи фини материи, висок клас флорални дантели, украсени с естествени пера и декорации от кристали. Впечатляващи са дълбоките деколтета, голите рамене, ефектните гърбове и сексапилните цепки на вечерните рокли. Както винаги при тоалетите на София Борисова доминират естествените материи – шифон, коприна, тафта, финият копринен тюл с бродерии, 3D дантелите. Цветовете са актуалните – червено, тревисто зелено, теменужено синьо, пудра, аква, бордо, модерната за сезона комбинация синьо и жълто, както и класиката – бяло и черно.


Модна къща „РоРа“ с дизайнер Росица Рангелова представи мода за съвременната търсеща жена – категорична със своята визия и изискано ненатрапчив силует. Контрапункт на монохромните черно и бяло се явяват ярките жълт и зелен цвят, а разнообразието от тъкани е съчетано в пълна еклектика. Дантелата неизменно присъства, но този път е фина и феерична. Комбинациите от материи имат за цел оптическа илюзия, чрез линии и пропорции на симетричен баланс. Резултатът е многопластови облекла, с възможност за много комбинации на отделните елементи от сетовете.


Българската марка очила KWIAT показа слънчеви очила от колекция KWIAT Exclusive 2017. Всички модели са с модерното огледално покритие в розово-златно. Актуални за 2017-та година са също бонбонените цветове и цвят тип „хавана“.


Mодна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов представиха избрани модели от колекцията си за 2017 година. Марката е специализирана в създаването на облекла за официални и празнични поводи, влагайки в творенията си иновативни похвати и комбинации. Моделите са изработени от ефирни материи, дантели и 3D елементи, бляскави и с оригинално съчетаване на цветовете.


„Палома Фешън“ с дизайнер Поля Кинова показа официални рокли от последната си колекция пролет-лято 2017. Моделите излъчват нежност и блясък, а силуетите в линия русалка и дълбоките V-образни деколтета подчертават изящното женско тяло. Акцентите са нежно поставени върху деколтетата, раменете и гърба. Нежни дантели върху “скин-нет”– тюл, ефирни 3D цветя, ръчно пришити кристали, мъниста и пайети. Материите са коприна, жоржет, тюл и не на последно място дантелата, със своя разкош и женственост. Цветните мотиви са приоритет в колекцията, a постигнатият ефект създава илюзия за рисунка върху тялото.


Дизайнерът Христо Чучев представи модели от новата си официална колекция с акцент – цветята. Дизайнерът залага и на ефектните контрасти при цветовете –  черно, синьо, зелено и жълто. Материите са дантели, органза и тюлове. С майсторството на художник, със страст и отдаденост, Христо Чучев създава всяка рокля, вдъхновен от красотата на жената.


Специален гост на събитието беше носителят на Златна игла 2016 за Дизайнер на годината – Светослав Колчагов за Kolchagov Barba, който пристигна специално за събитието веднага след ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон. Той закри ревю-спектакъла преди награждаването с избрани модели от колекция есен/зима 2017/2018 на Kolchagov Barba. Моделите са вдъхновени от скъпоценния и деликатен черен кубински Корал. Той е един от най-редките корали и неговата необичайна комбинация от здравина и в същото време деликатност е музата на тази колекция. Чрез използването на деликатни дантели, пищни бродерии и лъскави материи колекцията на Kolchagov Barba отдава почит на множеството качества на черния Корал – едновременно силен, но крехък, уникален и рядък.


В ревю-спектакъла на „Златна игла 2017” участва певицата и актриса Марина Кискинова. Тя изпълни специално подговен за събитието кавър на един от най-известните хитове от последните месеци – We don’t talk anymore на Charlie Puth и Selena Gomez. Красавицата беше облечена в стилен тоалет по неин дизайн.


Водеща на гала-вечерта беше ослепителната Гери Дончева, облечена в тоалет на дизайнера Христо Чучев. Подготовката и хореографията на ревю-спектакъла бяха дело на Боян Караиванов. За прическите на манекените се погрижиха професионалистите от салон за красота Beauty Club , а гримът беше дело на Max Factor.


След официалната церемония гостите на събитието бяха поканени на изискан коктейл, предвиден за финала на „Златна игла 2017“ и се насладиха на специална селекция вина – серия Bisou и серия Castellum, и на други напитки, осигурени от изба „Карабунар“, както и на изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и