Свързани новини

02.12.2016 12:37

Луис Басат беше награден с най-високото отличие на СУ

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителят на стотици отличия в областта на рекламата Луис Басат изнесе лекция в Аулата на Софийски университет на тема „Креативността“, с която представи и едноимената си книга. Събитието беше отворено за студенти, рекламисти, визуалисти, журналисти и академици. Това беше последното от поредицата културни и образователни събития от проекта “Луис Басат и креативността”, които представиха житейския път, творчество и успехите на една от най-ярките креативни личности на нашето време. Проектът се осъществи по покана на Фондация Фотофабрика в партньорство с Ogilvy Group Bulgaria.



На тържествена церемония в Министерство на външните работи на 28 ноември Басат получи отличието "Посланик на добра воля" лично  от заместник-министъра на външните работи Румен Александров. Заместник-министър Александров изтъкна както българския произход на Басат, така и неговата дейност в областта на успешната международна комуникация.



На 29 ноември беше открита и изложбата „Съвременно каталунско изкуство 1950 – 1979 – Колекция Басат“. Чиида, Мирó, Тàпиес, Домингес, Агилар, Клавé, Гиновар са само част от артистите, чиито произведения са включени в изложбата. Те са подбрани от изкуствоведа Яра Бубнова и екипа на Националната галерия и могат да бъдат видяни в Национална галерия КВАДРАТ 500 до 15 януари 2017. Творбите са създавани през периода 1950 – 1979 г. и се показват за първи път извън Испания. Те илюстрират тясната връзка между концептуалното изкуство и рекламата и представят едни от най-интересните години на съвременното каталунско изкуство.



Проектът се осъществи с подкрепата на ДКИ към МВнР, Министерството на културата, Столична община, Испанското посолство и институт Сервантес.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв