Свързани видео

07.09.2016 14:19

На 09.09 показват Сноудън

Видян 2004 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Предварителна закрита прожекция за журналисти и партньори на филма на Оливър Стоун СНОУДЪН ще се състои на 9 септември от 10:30 ч. в кино Сине Гранд Парк Мол на бул. Арсеналски.

 Прожекцията предхожда световната премиера на филма и участието му във фестивала в Сан Себастиян.

Сноудън проследява историята на бившия консултант в Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който разкри мащабите на шпионските програми на разузнаването.

Режисьорът, известен с острите си критики към американската политически върхушка, срещнал големи трудности да намери студио, което да заснеме филма. Големите компании отхвърлиха проекта ми. Сценарият бе добър, бюджетът бе добър, кастингът също. Това положително бе автоцензура, смята режисьорът.

Според Оливър Стоун автоцензурата е сериозен проблем във филмовата индустрия и той пречи да бъдат разкрити много истини.


Независимата продуцентска компания Оупън Роуд Филмс накрая се съгласила да разпространи филма, чието излизане на екраните е предвидено за 16 септември в САЩ. Оливър Стоун е закупил правата на книгата „Досиетата Сноудън“ (The Snowden Files) на британския журналист от в. „Гардиан“ и е използвал и книгата "Времето на октопода" на руския адвокат на Сноудън Анатолий Кучерена. Главната роля - на Едуард Сноудън - изпълнява Джоузеф Гордън-Левит. Американските власти обвиниха Едуард Сноудън в шпионаж и кражба на принадлежаща на държавата собственост, след като сътрудникът на НСС предаде през 2013 г. секретни документи на журналисти. За едни предател, за други – герой, той сега живее в Русия, където получи през 2014 г. право да пребивава за срок от три години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева