01.09.2016 16:21

Елените – зеленина и специален чар

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ваканционно селище Елените вероятно може да се нарече едно от най-приятните места по българското Черноморие. За това гарантира най-напред уникалната локация на комплекса. Теренът, на който през 1985 г. е сложено началото на ваканционното селище е избран неслучайно - там, където южните склонове на Стара планина срещат морето. Цялото място е проектирано не просто като курорт, а като парк. Затова днес Елените представлява едно от най-зелените и облагородени меса за почивка по българския бряг на Черно море. Зелено. Много зелено! Това е първото впечатление на гостите на комплекса още при влизането им и то остава като приятен спомен от цялата почивка. Затова и много семейства избират да летуват в Елените. Тук има достатъчно поляни и места, където децата да се чувстват уютно, да са защитени и където да играят на воля. В комплекса има множество двуетажни и триетажни къщи, луксозни еднофамилни бунгала и вили. Всички те са оградени от зеленина. Както и хотелите - 4-звездните "Андалусия Бийч", "Атриум Бийч", "Роял бей" и "Парк хотел Роял". Най-престижното място в Елениете е най-новият и уникален по своята архитектура и дизайн хотел "Роял Касъл". Разположен е на планински хълм и това е причината да предлага прекрасна панорама към морския залив. Хотелът е проектиран с намерението да превърне комплекса в престижно място за почивка, което да отговаря дори и на най-изисканите вкусове. Дизайнът на "Роял Касъл" заслужава истинско внимание, защото е нещо, което не може да се види все още и по най-луксозните черноморски хотели. "Роял Касъл" заедно с парка и акведуктите наоколо представляват истинска забележителност.


 Собствениците на комплекса са инвестирали огромни средства в допълнително облагородяване на целия комплекс. Засадените огромни палмови дървета опасват алеите край плажа и района между хотел "Роял касъл" и "Вила Романа". Това изобилие от екзотична и местна растителност придават на Елените допълнителен южен и дори средиземноморски чар, който се вписва в цялостната уникалната архитектура на комплекса.


 От Елените всъщност започва и Южното Черноморие, което традиционно е най-предпочитаната час за отдих у нас, както от българи, така и от чуждестранни туристи. Едно много сериозно предимство на комплекса е, че е разположен край живописен залив, а плажната ивица е достатъчно голяма, за да приеме всички гости на комплекса. Освен собствен плаж курортът разполага с няколко луксозни ресторанта и плажни барове, спортни игрища, тенис кортове и база за водни спортове. Тези допълнително изградените водни паркове и атракциони са алтернатива, която много семейства с деца избират заради приятното изживяване и прохладата в знойните летни дни. Храната в Елените е също повод много семейства да се връщат отново всяко лято в курорта, защото е съобразена с всички възможни вкусове. Има дори специална кухня за израелските туристи, която спазва специфичните правила и изискнания на еврейската храна и се сервира в отделен ресторант.


 Близоста на комплекса до курортите Свети Влас (4 км), Слънчев бряг (8 км) и Несебър (9 км) е още едно допълнително предимство за разнообразието на почивката. Недалеч от Елените е и нос Емине, който представлява географска и туристическа забележителност.


Източник: 24 часа



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и