25.08.2016 11:58

Ексклузивни прожекции на Ричард III в НДК

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През септември кино „Люмиер” ще зарадва публиката си с три ексклузивни прожекции на заснетата постановка „Ричард III”. Продукцията е с участието на забележителните актьори Ралф Файнс (като Ричард III) и Ванеса Редгрейв (като кралица Маргарет). Точните дати на прожекциите са 19, 20 и 29 септември от 19:00 часа, а „Люмиер” е единственото място в България където филма ще може да се види.


Продукцията е различна от великолепната филмова интерпретация на Ричард Лонкрейн, която зрителите имат възможност да гледат на 4 октомври отново в „Люмиер”.


Разкъсваната от войни Англия е изтощтена след година на тежки вътрешни конфликти. Крал Едуард е в затруднение и когато политическите вълнения се надигат още веднъж, братът на Едуард – Ричард, презиран в мирно време, вижда възможност да отнеме короната на брат си. Чрез отмъстителния и злобен Ричард, Шекспир изследва всепоглъщащата природа на желанието за власт сред обществото, белязано от конфликтите. Режисьорът Рупърт Гулд („Макбет”, „Крал Чарлз III”) поставя остър фокус върху митологията, заобикаляща монарх, чиито машинации са неразривно вплетени в тъканта на британската история.


Прожекциите се осъществяват и разпространяват благодарение на Almeida Theatre Live, в партньорство с Picturehouse Entertainment, с продуцент компанията Illuminations. „Ричард III” беше показан за първи път в киносалоните по цял свят едва преди месец.


Almeida Theatre Live прави своя дебют в заснемането на пиеси като създава съвсем нова адаптация на популярното произведение на Шекспир и дава неповторимата възможност на хората навсякъде по света да видят резултата. Продукцията е филмирана, благодарение на множество камери, разположени около сцената. Продуцент е Джон Уивър, който също е продуцирал международни кампании на Avon, като и на филмовите версии на BBC на „Хамлет” с Дейвид Тенант и на „Макбет” с Патрик Стюарт, с режисьор отново Рупърт Гулд.


През 2016-та светът отбелязва четири века от смъртта на Шекспир, а Националният дворец на културата и кино “Люмиер” продължават да почитат този юбилей с различни прожекции и през есента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния