03.08.2016 12:05

Стартира първата социална кулинарна платформа в България

Видян 3415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официалното откриване на шоурум PREGO в София и старта на първата социална кулинарна платформа Vkusnotiiki.bg се превърнаха в своеобразен празник на храната и здравословния начин на живот, както и едно незабравимо шоу за всички присъстващи.



Гостите бяха сърдечно посрещнати от домакините на събитието и имаха възможността да се запознаят отблизо с най-новите тенденции от света на кухненското оборудване. Междувременно научиха и много кулинарни тайни от професионални готвачи. А специалната шоу кухня на новостартиращата кулинарна платформа Vkusnotiiki.bg, направена изцяло по идея и проект на Александра Раева, беше гвоздеят на вечерта и една от многото изненади, които домакините бяха подготвили за своите гости.

Какво се случи в шоу кухнята

Суши майсторът Дончо Димитров направи автентична суши демонстрация и разкри основни тънкости в начина на приготвяне и консумация. С помощта на Алекс Раева и Катерина Евро, световният шампион по граплинг и един от най-добрите функционални треньори в България, Ангел Караиванов приготви лесни и здравословни бонбони и обясни какви са ползите от здравословното хранене. Гостите за първи път опитаха и здравословни мъфини от червен боб, без подсладители и консерванти и научиха някои от тайните в приготвянето на здравословни сладкиши. Шеф Цветомир Николов, гoтвaч № 1 нa Бългapия зa 2015 г., който е работил в ресторанта на Гордън Рамзи и е бил обучаван лично от него, представи своя поглед върху азиатската кухня и направи уникално тепаняки шоу. Сомелиер разкри тайните на виното и неговата дегустация, а гостите имаха възможност да упражняват новопридобитите знания и умения.



В специално обособена зона в близост до шоу кухнята на Вкуснотийки, всички се наслаждаваха на акустични версии на популярни поп и R&B песни в изпълнение на група Smile Dude.



Присъстващите научиха също така и много за последните тенденции в областта на интериорния дизайн, технологическите новости и иновативните материали от света на кухненското оборудване. Голяма атракция в зоната за готвене бяха котлоните с вграден аспиратор, които не просто изсмукват неприятните миризми в кухнята, но го правят без да се налага да има отвор за отдушник. Бяха представени нови, модерни покрития от камък, метал, кожа и дърво. Гостите изпробваха и плот от камък, който не се драска. Проектантите на PREGO бяха на разположение през цялата вечер, за да разкрият всички тайни на съвременната кухня.



На събитието присъстваха строителни предприемачи, архитекти, дизайнери, вносители на кухненско оборудване, медийни личности, кулинари и много други.



Всички имаха възможност да гласуват за модел кухня, която им е харесала най-много. След преброяване на гласовете, в края на вечерта, фаворит в модерния стил се оказа модел Brila, а в класически стил модел Verona. Тези два модела ще бъдат предложени на клиентите на специална промоционална цена само през месец август.



Домакините споделиха с публиката, че това събитие е началото на много нови начинания и подкрепа за активното кулинарно общество в България. Шоурумът ще даде сцена на млади музиканти и изпълнители. Ще се правят и благотворителни обяди и вечери, където всеки желаещ може да се включи в приготвянето на трапеза за деца и възрастни в неравностойно положение. Ще се организират и редица други събития в полза на обществото, които ще затвърдят корпоративната социалната отговорност на компанията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци