Свързани новини

26.01.2009 09:55

Олигарсите: Как Цецо Цветистия стана Милко Балев 2

Видян 6771 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1985 г. След сбиване на мач между ЦСКА и Левски не друг, а Политбюро на ЦК на БКП решава да закрие двата клуба, а ненаказаните футболисти да се разпределят в отборите Витоша и Средец. Завинаги са изгонени от спорта най-талантливите играчи, сред които и Христо Стоичков. После ги връщат през задния вход.


Цялата тази абсолютна глупост хрумва на Милко Калев Балев, смятан за сивия кардинал на Тодор Живков. Той се издига до член на Политбюро и секретар на ЦК на БКП от непрестижния, но напомпан с много власт пост на личен сътрудник на Тато.


2009 г. Лично Цветан Цветанов – Цветистия – формален лидер на ГЕРБ, чрез кадрите си отстрани единствения алтернативен кандидат за шеф на Българския футболен съюз. Като по този начин, вероятно и без сам да осъзнава, подари още един мандат на ползващия се с неприкритата подкрепа на управляващата коалиция и особено на “смъртния враг” на ГЕРБ – ДПС, Борислав Михайлов.


И Цецо Цветистия, както го наричат нашега заради неговото дар слово, също като Милко Балев, стартира кариерата си в качеството на невидим личен помощник. Но не на Тато, но на Бато. Защото мнозина с уважение наричат патрона му Бойко Борисов – Бате.


Самият неформален лидер на ГЕРБ не страни от футболните дела. В най-тежките дни за ЦСКА например той пожела отборът да му дойде във В група (както бе решил БФС на Михайлов), за да бъде сразен от Бойковия аматьорски тим.


Заплахата не беше шега работа! Известен факт е, че в повечето делнични дни през топлите месеци кметът работи до обед, а после се посвещава на ритане. Или на тенис. Според настроението. И в двете игри е много добър.


Цветан Цветанов е гласен за силов вицепремиер и вътрешен министър в кабинета на ГЕРБ, но не е невъзможно нарастващият му рейтинг да бъде отразен и в министър - председателско кресло, твърдят политическите анализатори.


Те забелязват все по-голямата увереност на формалния лидер да говори по всички теми – от газа до евроинтеграцията, от АЕЦ и информационните технологии до земеделието и животновъдството.


Цветанов има по-завидна подготовка дори от самия Бойко Борисов: завършил е и ВИФ, и Икономическия институт. Специализирал е в Испания и САЩ по въпросите на антитероризма, въпреки че не е известно дали и какви езици владее.


Този вдъхновен черноработник ( както казват във футбола на гениите от средната линия като ГЕРБ-овия кмет и апаратчик в БФС Данчо Лечков) става звезда едва след излизането си от сянката на Б.Б. Между 2001 и 2005 г. Цветанов е оперативен помощник на главния секретар. Напуска с генерала и става негов заместник – кмет.После оглавява партията му и се превръща в новия медиен фаворит.


Цецо страни от светския живот. През миналата година си позволи само да направи пищен рожден ден в един от най-скъпите ресторанти на София – Скай плаза в НДК. Сред ВИП гостите на соарето тогава бяха не само банкерката Цветелина Бориславова, но и други олигарси – любимецът на всички български шофьори Валентин Златев от Лукойл и Теодор Белчев, който е един от собствениците на Технополис.


Домакинът бе избрал, редом с ансамбъл Българе и Юник войсес, да го весели любимият певец на Жан и БСП – Веселин Маринов. Не стана ясно дали това е скрито предкоалиционно послание, както и кой плати за пищната веселба, отразена надлежно в пресата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за