22.06.2016 10:13

Велислава Миланова: Животът ми е спорт, а телевизията е за екипни играчи

Видян 4490 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Велислава Миланова e водещ и репортер в спортните новини на Bulgaria ON AIR. Тя работи в медиите от 2009 година. В телевизията започва с ББТ, а през 2011 г. се присъединява към екипа на Bulgaria ON AIR. Завършила е спортното училище на Левски, а след това НСА, със специалност треньор по спортна аеробика. Магистратурата й е "Спортна журналистика", която също завършва в Академията. Тренирала е художествена гимнастика и спортна аеробика в Левски. Има подчертан интерес към всички гимнастически дисциплини, особено художествената гимнастика, но със същата отдаденост отразява и останалите спортове. Обожава футбола. По време на Евро 2016 Велислава дава всекидневни прогнози за шампионата в рубриката „Жени говорят за футбол“ на Gol.bg. Красивата тв водеща се съгласи да отговори на въпросите на СЛАВА.



Кои са вашите фаворити на Европейското по футбол и кой според вас ще е шампионът? Дайте залозите си.



Имам няколко фаворита за Европейското първенство - Италия, Испания, Германия. За шампион на Стария континент залагам за Германия.



Трудно ли се коментират футболни двубои и резултати от мачове?



Никога не съм коментирала футболен мач и не смятам, че това е женска работа. Иначе резултатите от мачовете не са чак толкова трудни за прогнозиране, но на това Европейско не съм сигурна, че това е моята стихия.



Как точно се насочихте към спортната журналистика?



От малка винаги съм искала да съм спортен журналист. Животът ми е спорт от 6-годишна възраст, завърших бакалавър в НСА - треньор по спортна аеробика. Най-логично беше магистратурата ми да е спортна журналистика, след което попаднах в телевизията и така до ден днешен.



Какво ви дава работата в ТВ Bulgaria ON AIR?



Обожавам работата си, имам страхотни колеги в Bulgaria ON AIR, срещам различни хора, от които се опитвам да извлека най-доброто за себе си. Аз съм екипен играч и смятам, че именно екипът е в основата на продукта, който предлагаме на зрителя. Всъщност не ходя на работа, а отивам да правя това, което обичам - да отразявам спорт.



Бихте ли се занимавали с нещо друго освен с телевизия?



Ако се наложи, вероятно бих. Аз съм треньор и бих се занимавала с треньорска дейност. Работата с деца е прекрасна от една страна и много трудна от друга. Впуснеш ли се обаче веднъж в телевизията... трудно можеш да се отскубнеш.   



За какво мечтаехте като дете?



Мечтаех за хубаво семейство, мечтаех да се занимавам с журналистика. Изключително щастлива съм, че това, което съм искала, съм го постигнала. Балансът между работата и семейството е изключително важен, справям се засега.   



С кой световен топ спортист бихте искали да направите лично интервю?



Първото име, което изниква в съзнанието ми, е Лионел Меси. Разбира се, има и много други спортисти, до които бих искала да се докосна лично.   



Какво спортувате в свободното време?



Тренирам почти всеки ден вкъщи. Упражненията, които правя, са за различните мускулни групи. Повечето от тях са такива, каквито моите треньори в залата по спортна аеробика са ме карали да правя, когато се състезавах. Разбира се - в по лек вариант :) Опитвам се да бъда в добра физическа форма, за да изглеждам и да се чувствам добре.   



Трябва ли според вас спортът да е по-сериозно застъпен в родните училища и каво трябва да се направи по този въпрос?



Разбира се! Спортът е изключително важен за децата, за формирането на характера им, учи ги на дисциплина и навици, които никой друг не може да им даде. Смятам, че часовете по физическо възпитание не трябва да бъдат пренебрегвани. Спортните училища също трябва да функционират, както и спортните школи из цяла България.



Според вас какво изисква редовното спортуване и необходимо ли е да се правят саможертви?



Спортът учи на много неща, дава много, но също така има и своите изисквания. За да спортуваш редовно, трябва да си отговорен, последователен, всеотдаен, сериозен и дисциплиниран. Трябва да жертваш някои неща, за да постигнеш резултат. В днешно време това става все по-трудно, всички искат лесни и бързи резултати, това обаче няма как да се случи.



Какво мислите за комбинацията манекенка-футболист, която е често срещана не само в България, но и по света?



Мисля, че тази комбинация е красива..., но в повечето случаи изпразнена от съдържание. Разбира се, винаги има изключения:)))



Спортистите замесват ли се често в скандали?



Някои да, други не. Зависи от възпитанието, характера, манталитета. Има спортисти, чиито скандали са запазена марка за тях. Предпочитам другите, които са тихи, но същевременно велики в своите спортове - например Роджър Федерер:)



Кой според вас е най-великия български спортист за всички времена?



Много е трудно да посоча само едно име - България има наистина много велики спортисти. Стефка Костадинова е една от тях, Христо Стоичков също.   



Имате ли си любимо предаване по ТВ Bulgaria ON AIR?



Може би съм пристрастна, но работейки в новините на Bulgaria ON AIR, именно те са ми любими. Всичко при нас се случва бързо, динамично, това много ми харесва.  



Как ще прекарате лятото?



Ще прекарам лятото с моето семейство, близките и приятелите ми. Надявам се някъде далеч и на топличко, с книга в ръка и без обичайното напрежение и стрес. Е, това е само част лятото, през другото време ще съм в Bulgaria ON AIR! 


 
Какво ще пожелаете на нашите читатели?



На читателите пожелавам да бъдат здрави, да се радват на живота и да не забравят кои са истинските неща в него - малките неща. Винаги да се усмихват, да се отнасят добре с другите и никога да не се предават:)))




















 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни