17.06.2016 11:58

Фолклорна феерия на Ирин Пирин

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



   Неповторима фолклорна феерия ще е първата вечер на Ирин Пирин – Съборът на Югозапада. На 17 юни планините край Разлог ще се разтърсят  от звуците на зурни и танците на мистичните кукери, от мелодичен двуглас на пиринската песен и грандиозен спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин“. 

 

     Пиринската вечер ще бъде предшествана от официалното откриване на събитието в 19,00 ч. и водосвет отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Преди това ще звучи музиката на зурните и на основната сцена ще излязат кукерите от Разлог, наричани „чауши“ . Публиката ще чуе изпълненията на самобитната мъжка фолклорна група „Годлево“. В 19,30 ч.  започва уникалният спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин“. В пищният спектакъл на трупата ще са включени най-красивите и обичани песни и танци от Югозападна България. Със своите стилни фолклорни костюми и красивата народна музика ансамбъл „Пирин“  ще поднесе на публиката истинска приказка за българската духовност. 

 

      В 21 часа Пиринската вечер ще продължи с изпълнения на Румяна Попова, Димитър Димитров – Градевеца, Георги Гоцев, Милко Бошнаков и Карамфил Божиков заедно с  оркестър „Роял бенд“. 

     Ирин Пирин–Съборът на Югозапада се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог. В дните на събитието (17-19 юни 2016 г.) ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога”, в който ще участват над хиляди изпълнители самодейци,  четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”.  Край Разлог ще има кулинарни зони с традиционни за региона ястия, детска творителница, музейни експозиции, алея на занаятите, състезания с коне-тежковози и още много атракции. 

     Символ на Събора и на българщината е внушителният български трикольор, който се извисява на 40-метров пилон на разложките поляни. 70-тонната конструкция бе изградена специално за събитието от Фондация „Наследство в бъдещето“. Внушителният пилон и знамето ще се веят в сърцето на  Пирин целогодишно и са подарък от фондацията за община Разлог.

Още за Ирин Пирин – Съборът на Югозапада на  https://www.facebook.com/Ирин-Пирин-Съборът-на-Югозапада-946703222103991 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Вашият активен фокус върху конкретни цели може да доведе до значителен напредък днес

Вашият активен фокус върху конкретни цели може да