02.06.2016 17:12

Стартира фестивалът на графити артистите в България

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


28 страхотни скици се бориха да станат част от 8-те финалиста за откриващото събитие на Sprite Graffiti Academy 2016 „City is thirsty“, което ще се проведе тази събота, 04 юни, от 11:00 ч., в залите на първия закрит скейт парк „FiveHigh Indoor Skate Park“ (ул. Владайска река 4, Culture Lab.) Grts, Weni spk.54, Punto, Кems.Kemsa, Skeng, KOMES 1, Resto и ESTEL впечатлиха най-силно журито и си извоюваха правото да покажат на какво са способни с флаконите.



За първа година член на журито е и представител на медия. Марта Санцева от сайта за urban култура ViewSofia се присъедини към TASK / FAS&LOV, KOSTUR/0511/OSMC и един от основателите на „FiveHigh Indoor Skate Park“ – Румен Герасимов, които имаха нелеката задача да изберат 8-те най-силни скици за събитието. Една от изненадите за тази събота ще бъде и участието графити артиста MOUSE – въпреки различните гледни точки на всеки един член на журито, кандидатурата на MOUSE обедини цялото жури около идеята MOUSE да бъде поканен да рисува с демонстраторите.



Освен грфити битката на осемте финалиста, гостите на Sprite Graffiti Academy 2016 „City is thirsty“ ще станат свидетели на жестоки демонстрации, скейт пърфoрманси, ще имат възможност да се включат в workshop-ите и да се забавляват цял ден с траковете на DJ Akasha.



През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева