Свързани новини

16.05.2016 09:46

Лесбофест на Кроазет

Видян 2214 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

КАН
БОРИС АНГЕЛОВ
СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА 19 МИНУТИ


Танцьорката, макар и дебютен филм на френската режисьорка от италиански произход Стефани ди Джусто, макар и част от втората по ранг конкурсна програма Особен поглед, със сигурност е най-доброто, което се видя на Кроазет в първата половина на фестивала в Кан. Филмът разказва историята на Луиз – Лоие – Фулър – майката на модерния балет, който всички приписват на Айседора Дънкан. Всъщност, Айседора се оказва ученичка, последователка и съблазнителка на Луиз.


Историята ала Моцарт и Салиери, ала Звяра и красавицата – точно в този ред, историята за една забранена любов и как тя може да коства живота на сцената и в реалността на един гений е в основата на красивия, елегантен и решен в стила на бел епок разказ. Соко, приятелката на Кралицата на тазгодишния фестивал в Кан Кристен Стюард, удивително лице с мъжки и женски черти в различна светлина, е в главната роля на този филм, който най-точно може да се определи като преживяване. Двуезичен – на френски и английски език, той се гледа на един дъх и лесбоелементът е последното, което е важно за него.
Дъщерята на Джони Деп и члена на журито в Кан Ванеса Паради прави своя дебют в Tанцьорката. Лили Роуз Mелоди Деп е наистина фантастична в образа на скандалната красавица и балерина Айседора Дънкан - една от първите звезди в света, възползвали се да направят слава и пари от скандален пиар. На червения килим Лили Роуз се показа и като феноменален модел на Шанел, също като мама й Кристен Стюард, а всички й вещаят бляскава кариера, тъй като все още е само на 17. Младата актриса е одрала кожата на майка си, но е с очите на баща си.



Госпожицата на френски или Прислужницата  на английски е името на корейския кандидат за Златна палма на тукашния фаворит Парк Чуан Уок. Филмът разказва историята на младо момиче, което влиза в конспирация за ограбването на богата японка по време на окупацията от империята на изгряващото слънце на съседния полуостров. Между дамите обаче изухва страст и любов. Режисьорът се бунтува срещу киноцензурата в неговата страна, която обхваща всички послания в творбите на местните филмови дейци в преуспяващата на пръв поглед държава.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и