02.03.2016 16:33

Стоунс ще свирят безплатно в Хавана

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендарната рок банда "Ролинг Стоунс" обяви в сряда, че ще изнесе безплатен концерт на открито в кубинската столица Хавана на 25 март. Това е изключително значима новина за комунистическата държава, чието ръководство дълги години водеше британската група в графата "идеологическо отклонение", съобщава "Ройтерс".


"Ролинг Стоунс" включиха "Концерта на разбирателството" – най-голямото рок събитие, правено някога в Куба – към турнето си в Латинска Америка.


Концертът ще се състои три дни след друго историческо гостуване в Хавана – посещението на президентът на САЩ Барак Обама. Това ще е първата визита на американски президент в страната от 1928 година насам. Обама и кубинският президент Раул Кастро обявиха през декември 2014 г., че ще търсят нормализиране на отношенията.


Шоуто на рок легендите ще се състои в откритото пространство около хаванския спортен комплекс "Суидад Депортива" и ще бъде заснето. Това ще бъде първият открит концерт в Куба на британска рок група.


"Свирили сме на много специални места през нашата дълга кариера, но това шоу в Хавана ще бъде знаково събитие за нас, надяваме се, също и за всички наши приятели в Хавана", се казва в изявление на "Стоунс".


Британците, заедно със сънародниците си от "Бийтълс" и американската звезда Елвис Пресли, бяха забранени в карибската държава, след като комунистите взеха властта през 1959 г.


Преди да отстъпи властта на брат си Фидел Кастро все пак отмени музикалната цензура и присъства на откриването на паметник на Джон Ленън по случай 20-годишнината от неговата смърт на 8 декември 2000 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще