29.10.2015 13:05

Редят сценография от лед за представление по Тенеси Уилямс

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-новата постановка на супер успешния режисьорски тандем Димитър Касабов и Йордан Славейков е наградената с „Пулицър“ пиеса на Тенеси Уилямс „Стъклената менажерия“. Премиерните дати на новото заглавие в афиша на ТР „Сфумато“ са 30 и 31 октомври (петък и събота).


 


В главната роля – на обичащата до полуда децата си Аманда Уингфийлд, зрителите ще видят актрисата Албена Георгиева от станалия легендарен първи клас на  основателите на ТР „Сфумато“ Маргарита Младенова и Иван Добчев. Нейната обич към тях е безкрайна, безгранична, щедра. И съдържа в себе си един огромен проблем- желанието й децата й да изживеят животите си така, както тя реши за правилно.


 


Специални хладилни камери ще поддържат температурата на сценографията от лед на сцената. А за всяко отделно представление ще се отливат нови ледени мебели. В  аскетичния дом, изграден от стомана и лед,  чийто автор е сценографът Елена Стумбова, цари разпад... Домът се топи, буквално, докато Албена/Аманда се опитва да спаси семейството. Синът й  Том, поет, работник в обувна фабрика, и „негодният син на негоден баща“ е изигран от току-що завършилите  НАТФИЗ студенти на Албена Георгиева - Димитър Николов и Калин Пачеръзки. Том ни въвежда  ретроспективно в случващото се.  Каталин Старейшинска, също дебютанка (с номинация за дебют за наградата Икар 2015) пресъздава образа на дъщерята Лора. Лора, която  „живее в свой собствен свят, свят на малки стъклени фигурки“, и която крие в себе си повече сила, отколкото някой подозира. Лора е влюбена в единствения приятел на брат си. Петър Дочев е красавецът, певец и оратор Джим О‘ Конър, на когото в този дом гледат като на Спасител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни