19.10.2015 10:09

Район Младост вече има своя първи православен храм

Видян 1630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Район Младост вече има своя първи православен храм. Построяването му е по инициатива на районния кмет Цвета Авджиева и на жителите на квартала, които активно се включиха с набирането на дарения и с личен труд. Това каза кандидатът за кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, при освещаването на църквата Рождество Христово. Освещаването на новия православен храм беше извършено от патриарх Неофит. В инициативата за изграждането му се включиха още много публични фигури и представители на бизнеса. Теренът за храма е осигурен от Министерство на отбраната, а Столична община участва с финансиране на строителството. В близост до храма предстои да бъде изграден обреден дом и да се оформи ново парково пространство.


През последните години Столичната община полага последователно усилия за подпомагане възстановяването и изграждането на християнски църкви, храмове и манастири. В периода 2010-2015 г. за строителство и ремонти са отпуснати над 1 млн. лв. от бюджета на Столичната община. Осигурени са средства за възстановяване на църквите Св. Николай Мирликийски Чудотворец, Св. Мина, за ротондата Свети Георги, за изграждане на църквите в гробищен парк Бакърена фабрика и в Малашевски гробища. Миналата седмица беше осветен и православният храм в с. Владая.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв